Poliţiştii prahoveni, în mijlocul copiilor!

Publicat pe 2022-09-21 13:29:00Mihail Marinescu

Marţi, 20 septembrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova-Serviciul Rutier, compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, precum și cei ai Biroului Siguranță Școlară, au efectuat o nouă acțiune informativ preventivă în rândul copiior.
De data aceasta, ei s-au deplasat la Școala Gimnazială Excelsis din municipiul Ploiești.
Cu ajutorul laboratorului mobil de educație rutieră, cei mai mici au fost învățați cum să circule în siguranță ca pietoni, care este locul lor în autoturism și cum trebuie să fie asigurați în acesta, dar și cum și unde pot folosi bicicleta, rolele sau trotineta.
Au fost abordate și subiecte precum siguranța lor când se află în locurile de joacă, ori când sunt singuri acasă sau cum să procedeze atunci când s-au rătăcit într-un magazin.
Cu cei mai mari, discuțiile s-au concentrat asupra faptelor în care pot fi implicați în cadrul unităților de învățământ, fiindu-le prezentate modalități prin care să nu ajungă să fie victime ale infracțiunilor care se pot comite în rândul lor.
De asemenea, au fost purtate discuții interactive, activitatea bucurându-se de multe mânuțe ridicate de copiii dornici să răspundă la întrebările polițiștilor.
Dialogul dintre elevi și polițiști a fost unul constant, toate subiectele abordate prezentând un interes mare pentru elevi, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.