Ultima editie tiparita in format pdf

Municipiul Ploiești a câștigat titlul de Capitala Tineretului din România din 2024!

Publicat pe 2022-09-20 15:47:59Mihail Marinescu

Sperăm să vină apa caldă până atunci!

Deşi ploieştenii traversează o perioadă neplăcută, din pricina lipsei apei calde de mai bine de 6 săptămâni şi a punerii sub semnul întrebării a acordării subvenţiilor pentru căldură, iată că se cuvine a le da şi o veste bună locuitorilor Ploieştiului.
Aşadar, la Summit-ul Tinerilor 7.0 RĂDĂCINI, desfășurat în perioada 15-17 septembrie, la Cluj-Napoca, Municipiul Ploiești a câștigat titlul de Capitala Tineretului din România în 2024!
Poate, pentru cei mai mulţi, vestea aceasta nu înseamnă mare scofală şi nu îi face să exclame „Oau!”, dar, totuşi, este o veste bună!
Anul 2024, fiind un an electoral, cu o serie de alegeri, locale şi parlamentare, să vedeţi, dragi ploieşteni, cum o să se profite de acest eveniment legat de Capitala Tineretului şi o să-şi facă propagandă anumiţi candidaţi şi anumite partide!
Poate că până atunci vine şi apa caldă...!
În contextul demersului competițional spre dobândirea titlului de Capitala Tineretului din România 2024, Municipiul Ploiești s-a poziționat printre orașele finaliste, alături de Oravița și Vaslui. Delegația echipei Ploiești-Capitala Tineretului din România 2024, din care a făcut parte și viceprimarul municipiului Ploiești, Daniel Nicodim, a fost prezentă la Cluj-Napoca, finalizând ultima etapă a competiției, și anume, susținerea candidaturii orașului nostru în fața juriului.
De asemenea, la Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca, unde s-a desfășurat evenimentul amintit, au fost prezenți și tinerii ploieșteni participanți la Summitul Tinerilor 7.0 RĂDĂCINI.
Capitala Tineretului din România este un program-cadru de tineret, creat la nivel național, ce funcționează pe principii similare cu cele ale Capitalei Europene a Tineretului (European Youth Capital - www.europeanyouthcapital.org). Programul le permite organizațiilor de și pentru tineret să promoveze temele importante pentru categoria socială pe care o reprezintă și ajută autoritățile locale să-i identifice problemele și să atragă investiții publice și private pentru rezolvarea acestora și dezvoltarea ecosistemelor de sprijin.
Anual, un oraș din România primește, în urma unui concurs de concepte, titlul de Capitala Tineretului din România și este sprijinit financiar, respectiv prin formare și consultanță, în pregătirea și implementarea inițiativelor din dosarul de candidatură.