Ultima editie tiparita in format pdf

Poliţia, la Colegiul „Elie Radu” din Ploiești!

Publicat pe 2022-09-19 15:44:21Mihail Marinescu

Inspectoratul de Poliție Județean Prahova anunţă că este alături de elevi, părinți și cadre didactice în noul an școlar, și va desfășura permanent activități în unitățile de învățămănt, pentru creșterea siguranței în unităţile școlare și în zona adiacentă acestora.
Astfel, în dimineața zilei de 16 septembrie, pe parcursul a două ore, polițiștii de siguranță școlară, prevenire, ordine publică, arme, explozivi și substanțe periculoase, acțiuni speciale, dar și cei ai Secției nr.2 de poliție Ploiești au desfășurat o acțiune informativ-preventivă la 11 clase din cadrul Colegiului „Elie Radu” din Ploiești.
Activitatea a avut ca scop conștientizarea elevilor cu privire la prevenirea infracțiunilor motivare de ură, scăderea riscului de victimizare în rândul copiilor și modalitățile de prevenire antivictimală a acestora, dar și depistarea și luarea măsurilor legale față de persoanele care tulbură ordinea și liniștea publică sau încalcă în orice mod prevederile legale.
Polițiștii și-au propus ca elevii să conștientizeze nu numai faptul că violența, în unitățile de învățământ sau în afara acestora, este interzisă și pedepsită conform legii, dar și faptul că efectele violenței pot fi foarte grave și le pot influența în mod negativ viața, chiar și atunci când vor deveni adulţi.
Pe timpul activității, celor 235 de participanți le-au fost prezentate principalele fapte antisociale ce sunt săvârșite de către elevi și consecințele legale, sociale și morale ale acestora, fiind dezbătute și teme precum prevenirea bullying-ului și a absenteismului școlar.
Aceste întâlniri urmăresc în special reducerea violenţei şcolare, dar şi încurajarea dialogului în vederea identificării principalelor probleme cu care se confruntă elevii în mediul școlar, social sau familial. Acțiunea a beneficiat și de sprijinul specialiștilor Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane Prahova.