Ultima editie tiparita in format pdf

Controale după controale la Halele Centrale!

Publicat pe 2022-09-14 10:31:54Mihail Marinescu

Dacă pe 8 septemrbrie a fost Protecţia Consumatorilor în control, cu o zi înainte a fost Poliţia Economică în control! Ups!
Ce coincidenţă!

Miercuri, 7 septembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au organizat și desfășurat o acțiune în vederea verificării agenților economici, privind activitățile de comerț în incinta piețelor. Activitatea s-a desfășurat în municipiul Ploiești, în zona Halelor Centrale, se specifică într-un comunicat de presă.
Se spune că polițiștii au verificat autorizațiile de funcționare, precum și modalitatea de fiscalizare a sumelor de bani provenite din vânzări, respectarea normelor prevăzute de Legea nr. 145/2015 actualizată, precum și respectarea prevederilor Codului fiscal privind comerțul cu băuturi alcoolice.
În acest context, cei peste 20 de polițiști au verificat 76 de agenți economici, aplicând 8 sancțiuni contravenționale, 5 dintre acestea fiind aplicate conform OUG nr. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
Valoarea totală a sancțiunilor este de 26.000 de lei, fiind totodată confiscată și suma de 2.174 de lei.
Domne, ce fatalitate! Pe 8 septembrie a fost Protecţia Consumatorilor în control şi a dispus „oprirea temporară a unităţii”, însă cu o zi înainte, pe 7 septembrie, a fost în control Poliţia Economică! Coincidenţă sau nu?
Cine ar mai trebui să vină în control la Hale? DSP-ul, ISU...! Ce se întâmplă există atâta... concentraţie pe Halele Centrale?