Ultima editie tiparita in format pdf

Patru unităţi de învăţământ din Ploieşti şi-au depus candidatura pentru a (re)obţine certificatul de Şcoală Europeană

Publicat pe 2016-03-30 13:02:23Mihail Marinescu

S-a încheiat perioada destinată înscrierilor pentru (re)obţinerea certificatului “Şcoală Europeană”. Astfel, din judeţul Prahova şi-au depus candidatura patru unităţi de învăţământ. Este vorba despre Colegiul Economic “Virgil Madgearu” Ploieşti, Şcoala Gimnazială “Sf. Vineri” Ploieşti, Grădiniţa nr. 40 Ploieşti şi Colegiul Naţional “I.L. Caragiale” Ploieşti. Trei dintre aceste unităţi de învăţământ mai beneficiează sau au mai beneficiat de acest titlu, Şcoala “Sf. Vineri”, dar şi Colegiul Economic “Virgil Madgearu”, care are deja două astfel de certificate obţinute consecutive, din 2010 fiind în continuare Şcoală Europeană. Totodată, Grădiniţa 40 este singura dintre grădiniţe care a mai avut un asemenea certificate.

Competiţia se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.

Competiţia constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii.

Termenul limită pe care-l au şcolile de a trimite candidaturile este 25 martie a.c ., iar evaluările se fac în perioada 4-8 aprilie. În cursul lunii mai urmează să fie acordate certificatele de “Şcoală Europeană”, într-un cadru festiv.