Dezinsecţie şi deratizare în Ploieşti, în perioada 12-26 septembrie

Publicat pe 2022-09-09 14:55:54Mihail Marinescu

Municipalitatea ploieșteană informează cetățenii că, în perioada 12 – 26 septembrie a.c, se vor executa servicii de dezinsecție și deratizare în orașul nostru.
Astfel, serviciile de dezinsecție, combatere țânțari, se vor desfășura în parcuri și la nivelul spațiilor verzi aparținând domeniului public și privat, în intervalul orar 06.00-12.00.
Serviciile de dezinsecție, combatere țânțari, se vor desfășura, în spațiile deschise din domeniul public, precum și în spațiile deschise aparținând persoanelor fizice și juridice de pe aliniamentele stradale, în intervalul orar 21.00-04.00, iar serviciile de deratizare, în parcuri și spațiile verzi aparținând domeniului public și privat, se vor executa în intervalul orar 08.00-16.00. Operatorul S.C. Coral Impex S.R.L. va utiliza următoarele produse, în contextul activităților de dezinsecție (combatere țânțari) și deratizare, ce vor fi derulate pe domeniul public și privat al orașului:
- Cymina Plus, având substanța activă cypermethrin, tetramethrin, piperonyl butoxide, folosit pentru combaterea insectelor adulte;
- Vectobac WG, având substanța activă bacillus thuringiensis, folosit pentru combaterea larvelor;
- Detral Super, având substanța activă deltamethrin, esbiothrin, folosit pentru combaterea insectelor;
- Biopren 50 LML, având substanța activă s-metopren, folosit pentru combaterea larvelor
- Colbrom, având substanța activă bromadiolone, folosit pentru combaterea rozătoarelor.
Suplimentar, pot fi utilizate și alte substanțe avizate de Ministerul Sănătății, cu acordul prealabil al beneficiarului. Produsele menționate se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide, avizate pentru profilaxia sanitar – umană de către Ministerul Sănătății și fac parte din grupele Xn (gr. III) și Xi (gr. IV) de toxicitate.
Printr-un comunicat de presă se adresează rugămintea ca, în perioada menționată, să fie luate toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu.
În caz contrar, administraţia locală şi firma ce execută dezinsecţia sunt absolvite de orice responsabilitate.
Personalul implicat în execuția serviciilor amintite este calificat în funcția de agent D.D.D., în conformitate cu legislația în vigoare și este dotat cu echipament de protecție corespunzător.
De asemenea, se declară că, pentru ca activitățile menționate să fie eficiente, acestea trebuie efectuate în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public, cât și privat.