Niciun elev nu se mai exmatriculează! Asta doreşte ministrul Cîmpeanu!

Publicat pe 2022-09-02 12:46:29Mihail Marinescu

Este horror să iei o asemenea decizie, pentru că aşa ceva se aplică, evident, şi în cazul elevilor cu... probleme (cei care aduc droguri în şcoală, cei care violează, cei care fură...), victimele fiind obligate să stea în continuare în mijlocul celor care le-au făcut rău!

Oficialii care, în 2020-2021, au călcat Constituţia României în picioare, prin discriminări, segregări, încălcări ale dreptului persoanei asupra propriului corp, acum, când elimină exmatricularea, declară că dreptul la învăţământ este un drept constituţional! Acum e bună Constiuţia, dar când este vorba despre drepturile şi libertăţile cetăţeneşti se ignoră Constituţia!

Incredibil ce se întâmplă în Învăţământ! Dar, poate că nici nu ar mai trebui să se numească „Învăţământ”, după ce ministrul de resort a anunţat că, începând cu acest nou an şcolar o să existe un nou Regulament!
Iată... grozăvia: „Eliminarea dispozițiilor referitoare la exmatricularea elevilor, având în vedere faptul că dreptul la educație este de ordin constituțional. Prin urmare, măsura exmatriculării va fi posibilă numai pentru învățământul postliceal, care nu are caracter obligatoriu."!
Cum este posibil să motivezi aşa ceva prin faptul că „dreptul la educație este de ordin constituțional” din moment ce tot voi aţi fost cei care i-aţi privat pe elevi de acest drept în 2020-2021?
I-aţi obligat să stea acasă, în online, iar cei care nu aveau Net nu puteau avea acces la sistemul online, logic. Ce să mai spunem despre elevii care nu aveau curent electric acasă! A, păi le spunea fostul ministru, Monica Anisie, că dacă nu au curent electric să se uite la televizor!
Cum puteţi să faceţi apel la Constituţie din moment ce voi aţi fost cei care aţi comis acte de discriminare şi de segregare pentru accesul în unităţile de învăţământ? Credeţi că s-a uitat cum le cereaţi elevilor să poarte mizeria aia de mască pe faţă, cum doreaţi să-i obligaţi să se testeze? Despre acte medicale făcute prin presiuni, prin manipulare, prin minciuni asupra cadrelor didactice credeţi că s-a uitat? Atunci nu era bună Constituţia, da?
Păi aţi comis fapte neconstituţionale în 2020-2021 şi acum veniţi să spuneţi că nu este bine să se exmatriculeze elevii, pe motiv că învăţământul este un drept constituţional?
Dar dreptul elevilor de a se afla într-o şcoală într-un climat de siguranţă, fără drogalăi şi violatori, nu mai este constituţional, domnule ministru?
Da, acesta este nivelul celor care conduc destinele României, al celor care concep Regulamente! Un nivel sub-mediocru!
Ştiţi dumneavoastră ce înseamnă ca niciun elev să nu mai fie exmatriculat? Păi înseamnă ca cei care fură, cei care aduc droguri în şcoală, cei care violează în şcoală, cei care comit crime (că se întâmplă şi din astea) să aibă posibilitatea să stea printre copii în continuare şi să comită fapte din acestea şi de acum înainte!
Ce spuneţi, cetăţeni, despre „logica” ăstora de ne conduc?
Hai să vedem dacă elevilor, dacă părinţilor le convine noul Regulament! Să vedem câţi se vor ridica să protesteze împotriva acestor aberaţii de decizii!
Dacă nu vor exista proteste, atunci înseamnă că oamenilor le convine aşa cum e şi oficialităţile vor merge mai departe cu „noua normalitate”!