Ultima editie tiparita in format pdf

O nouă... invenţie de-a ministrului Educaţiei: Calificative în loc de note pentru trei discipline şcolare!

Publicat pe 2022-08-26 13:16:13Mihail Marinescu; Sursă foto: cdep.ro

Ministrul Cîmpeanu argumentează că măsura ar fi pentru „a încuraja participarea elevilor la aceste discipline, fără a simți presiunea notei”! Cum? Păi învăţământul a devenit opţional, nu mai e obligatoriu?
Dacă vreţi „fără presiune”, atunci scoateţi notele de la Matematică, Chimie, Fizică, nu de la Sport, domnule ministru!

De fapt, ceea ce se urmăreşte este să nu mai fie aşa de muli elevi care să primească burse şcolare datorită mediilor mari, ce rezultau şi din notele mari pe care elevii le primeau la respectivele discipline?

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, face ce face şi mai inventează o ciudăţenie pe care să o introducă în Legea Educaţiei! Astfel, acesta a postat, pe Facebook, faptul că propune o modificare a noului sistem de evaluare a elevilor şi nu se vor mai pune note la disciplinele Educaţie Fizică, la Desen şi la Educaţie Plastică, notele urmând a fi înlocuite cu calificative!
Ministrul îşi argumentează propunerea spunând că această modificare „va încuraja participarea elevilor la aceste discipline, fără a simți presiunea notei”! Oau!
Măi să fie, dar oare învăţământul nu este obligatoriu, domnule ministru? Păi cum vine asta, să încurajeze participarea la ceva ce e obligatoriu? A, se recunoaşte că erau elevi care chiuleau de la aceste ore, mai ales de la sport, şi aduceau scutiri... fabricate? Vreţi să fiţi mai clar, vă rugăm frumos! Şi încă ceva, cum adică sistemul de notare puneau presiune pe elevi la aceste discipline? Domnule, dacă vrei să iei presiunea de pe umerii elevilor, atunci eliminaţi notele de la Matematică, Fizică, Chimie, Informatică! Dintre Educaţie fizică şi Matematică, care oferă o presiune mai mare?
Offf, domnule ministru, ne dezamăgiţi!
Însă, este posibil ca această schimbare de notare să se aplice pentru a nu se mai înregistra aşa de mulţi elevi cu medii mari, medii cu care se obţin burse şcolare! Ups!
Păi uite aici declaraţie: „Peste 96% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 și 10.00, iar aproape 90% au media anuală 10.00 la disciplina Educație Fizică. La Educație Muzicală și Educație Plastică circa 93% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 și 10.00”, a scris Sorin Cîmpeanu, pe Facebook.
Ce vreţi mai clar decât atât?