Ultima editie tiparita in format pdf

Sfaturi de la poliţişti adresate copiilor pentru ca cei mici să aibă în continuare o vacanţă liniştită

Publicat pe 2022-08-23 12:16:40Mihail Marinescu

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară, ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, dar și cei ai Serviciului Rutier Prahova din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Prahova au desfășurat, pe 19 august a.c., o activitate informativ-educativă, în municipiului Ploiești.
Această activitate s-a desfășurat în cadrul Centrului Educațional Montessori, unde au participat 25 de copii și 5 cadre didactice. Temele dezbătute cu cei mici au fost despre regulile de circulație și siguranța în viața de zi cu zi. Polițiștii prahoveni le-au prezentat acestora câteva reguli, pe care cei mici trebuie să le aibă în vedere, în viata de zi cu zi, pentru a evita victimizarea, respectiv, să nu discute cu necunoscuții și să nu primească daruri de la aceştia, să nu plece însoțiți de persoane necunoscute, să nu se urce în autoturismele străinilor și să nu se îndepărteze de locuință, fără știrea părinților.
În ce priveşte educaţia rutieră, copiilor le-au fost prezentate reguli de circulaţie pentru a se proteja atunci când sunt participanți la trafic în calitate de pietoni.
Totodată, cei mici au aflat care este Numărul Unic de Urgentă și care sunt situațiile în care poate fi apelat acest număr.
În cadrul activităților, cei mici au interacționat cu polițiștii, au fost entuziasmați și și-au exprimat dorința de a mai participa și la alte activități de acest gen, transmite Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova printr-un comunicat.