Ultima editie tiparita in format pdf

Handbal masculin: Prestaţie onorabilă în faţa liderului!

Publicat pe 2016-03-29 11:25:33Mihail Marinescu

CSM Ploieşti - Dinamo Bucureşti 29-37 (14-20)

Echipa de handbal masculin a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti a disputat miercuri seară, în Sala Olimpia din localitate, ultimul meci din sezonul regulat al Ligii Naţionale, adversară fiindu-i nimeni alta decât ocupanta primului loc al clasamentului, Dinamo Bucureşti. Chiar dacă au avut în faţă un adversar redutabil, ploieştenii au încercat, şi în unele situaţii chiar au şi reuşit, să se ridice la nivelul adversarilor, rezultând un handbal frumos, cu ocazii şi faze spectaculoase la ambele semicercuri.

Handbaliştii pregătiţi de Dragoş Dobrescu şi Ion Nicolae, numindu-i aici pe cei ploieşteni, au avut un excelent start de partidă, conducând cu 2-1, 4-2, extrema dreaptă, Mihai Tărâţă remarcându-se cu trei goluri. Dinamoviştii au replicat cu trei goluri consecutive, dar Al. Farcaş a restabilit egalitatea, în minutul 11, o egalitatea cu care ploieştenii nu mai aveau să o întâlnească în această confruntare. Au urmat câteva erori ale jucătorilor noştri la faza de construcţie, care i-au pus pe bucureşteni pe contraatac, în situaţii mai facile de a marca. De la 7-8, scorul s-a dus la 8-14, în minutul 22, şi prima repriză putea deja să intre în istorie, pentru că era greu de revenit până la pauză. Repriza secundă s-a reluat de la scorul de 14-20, o repriză a doua în care CSM Ploieşti a încercat parcă mai multe variante tactice, cu dese schimbări de jucători, în tentativa lor de a lăsa o bună impresie şi de a limita proporţiile scorului, a diferenţei de scor. A fost o perioadă în care diferenţa oscila de la 4 la 5 sau 6 goluri în favoarea oaspeţilor, dar finalul avea să aducă multe “oftaturi” în tribunele Sălii Olimpia. Apărarea dinamovistă a fost foarte bine organizată, dar şi dură pe alocuri, astfel că ploieştenilor le era greu să înscrie. Dinamo s-a impus la o diferenţă de 8 goluri, scor final 29-37, şi face un pas important spre câştigarea campionatului, pentru că intră în play-off din poziţia de lider. În ce priveşte echipa care ne interesează mai mult, CSM Ploieşti, aceasta va evolua în play-out, clasându-se pe poziţia a 12-a, din 14 echipe, la finalul acestui sezon regulat. Meciurile din play-out vor debuta pe 20 aprilie.

CSM Ploieşti: Antonaru - Tărîţă (4 goluri), Dediu (1), Zamfir (2), Capotă (4), Al. Farcaş (3), Turcu. Au mai jucat: Szopka, D. Rotaru -  Hodorogea (8, 5 din „7 metri”), Stăncioiu (2), Hoinaru (5), B. Năstase. Antrenor: Dragoş Dobrescu.

Dinamo: Irimuş - Asoltanei (4 goluri), Ragot (2), Şandru (6), Mocanu, Vrankovic (4), Zulfic (6, 3 din „7 metri”). Au mai evoluat: Grigoraş, Makaria - Savenco (1), Diaw (4), Mousavi (2), Băluţ (4), Câmpan (4), Răpciugă. Antrenor: Eliodor Voica.

Arbitri: Dorel Gurbina şi Emilian Stanciu (ambii din Caraş Severin).Observator FRH: Rudolf Pankler (Cluj).