Ultima editie tiparita in format pdf

La Câmpina se va înfiinţa o nouă pistă de motocros

Publicat pe 2016-03-29 11:26:23

Se reia tradiţia la Câmpina. După aproape opt ani de pauză, amatorii sporturilor cu motor vor avea din nou parte de competiţii în al doilea municipiu al judeţului Prahova. Consilierii locali intenţionează să amenajeze o nouă pistă de motocros, după ce circuitul vechi a fost închis, afectat fiind de alunecări de teren.

În şedinţa de Consiliu Local de joi, 31 martie, se va decide alocarea terenului, aparţinând domeniului public, în suprafaţă de 31.784,00 m.p., situată în cartierul Muscel, lângă fosta tabără şcolară, care va servi la infiinţarea viitoarei Baze sportive cu destinaţia circuit de motocros.

“Promovarea proiectului de hotărâre se întemeiază pe intenţia autorităţilor locale de a relua tradiţia existentă în municipiul Câmpina în ceea ce priveşte desfăşurarea competiţiilor sportive de motocros şi vine în întâmpinarea numeroşilor împătimiţi ai acestui sport”, se arată în expunerea de motive a iniţiatorilor acestui proiect. 

Tradiţia organizării  de competiţii sportive de acest gen datează  încă din anii 70. Vara, în special, concursurile de motocros reprezentau atracţia principală pentru sute, poate mii de pasinoaţi care petreceau la Câmpina câteva ore în care adrenalina, zgomotul de motoare şi gaze de eşapament erau vedetele. Această frumoasă poveste s-a sfârşit în anul 2008, atunci când autorităţile locale au decis să închidă pista de motocros pe motiv ca zona ar fi afectată de alunecări de teren. Aceasta a fost explicaţia oficială, însă este cunoscut faptul că în acea perioadă, în imediata apropiere a circuitului s-au construit un lăcaş de cult şi un drum de acces care se intersecta cu pista de motocros.

Până la urmă, motivul pentru care s-a renunţat la tradiţie, conteză mai puţin, important este că acum aleşii locali au găsit un teren adecvat pentru practicarea acestui sport. Noua pistă, dacă va fi aprobată, va fi înfiinţată în spatele fostei tabere şcolare Voila, acolo unde de regulă se organizau concursuri de călărie.  Imediat după terminarea formalităţilor legale, noua bază sportivă va fi administrată de Clubul Sportiv Câmpina, în cadrul căruia se intenţionează înfiinţarea unei secţii de motocros, se mai arată în expunerea de motive a iniţiatorilor proiectului.