Ultima editie tiparita in format pdf

Securizarea avansului – serviciu unic pe piața rezidențială, oferit de dezvoltatorul Pleiades Residence

Publicat pe 2022-06-08 11:40:01Daniel Lazăr

Prime Kapital, dezvoltatorul Pleiades Residence - cel mai verde proiect rezidențial din Ploiești, vine în sprijinul clienților cu un serviciu unic pe piața rezidențială, ce are ca scop eliminarea potențialelor riscuri la care aceștia sunt expuși la plata avansului către dezvoltator. Astfel, toți clienții care achiziționează o locuință într-un ansamblu imobiliar dezvoltate de Prime Kapital pot opta pentru serviciul de securizare a avansurilor plătite. Acest serviciu presupune transferul sumelor achitate de către client într-un cont separat, asupra căruia se instituie o ipotecă pentru garantarea obligației Prime Kapital de rambursare a avansului, dacă nu își îndeplinește obligațiile de livrare a locuinței, asumate prin antecontractul de vânzare-cumpărare. Serviciul este disponibil tuturor clienților care achiziționează o locuință în oricare dintre proiectele dezvoltate de Prime Kapital în București, Ploiești sau Iași.
 Serviciul vine cu o serie de avantaje unice pe piața rezidențială, precum garantarea faptului că Prime Kapital nu va utiliza avansul achitat până când locuința nu este finalizată eliminând astfel riscul de pierdere a avansului, în cazul în care dezvoltatorul nu își îndeplinește obligațiile. Avansul va fi restituit imediat, clientul nemaifiind nevoit să treacă printr-un proces civil, deoarece, conform legii, contractul de ipotecă mobiliară constituie titlu executoriu. 
 Serviciul a fost lansat ca urmare a faptului că finanțarea tuturor proiectelor Prime Kapital (rezidențiale și de retail) este asigurată în parteneriat cu MAS PLC, cu sprijinul unei baze de investitori globali. Din acest motiv, Prime Kapital nu are nevoie să folosească sumele plătite în avans de clienți pentru a-și dezvolta proiectele. Astfel, în cadrul Prime Kapital, avansurile reprezintă o formă de angajament din partea celor care își doresc o locuință și nu o sursă de finanțare. De asemenea, compania își dorește ca toți clienții să se simtă protejați în relația comercială pe care au dezvoltat-o cu Prime Kapital, astfel încât să se poată concentra doar pe bucuria de a achiziționa o locuință nouă. 
În Ploiești, Prime Kapital dezvoltă Pleiades Residence, componenta rezidențială a unui amplu proiect de regenerare urbană, dezvoltat pe fosta platformă „Uzina 1 Mai” ce va avea acces direct la Prahova Value Centre, recent finalizat. Complexul rezidențial va oferi 17 tipuri diferite de unități, de la studiouri duble până la apartamente cu 2, 3 și 4 camere, precum și duplexuri și penthouse-uri. 
Pentru mai multe informații despre Pleiades Residence, vizitați https://pleiadesresidence.ro/