Ultima editie tiparita in format pdf

Management inteligent al intersecțiilor din Ploiești

Publicat pe 2022-06-02 13:43:04Daniel Lazăr

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a anunțat că a fost depusă o nouă solicitare de finanțare din fonduri europene, prin programul PNRR. Implementarea proiectului ”Managementul inteligent al intersecțiilor din Municipiul Ploiești”, pentru care a fost depusă cererea de finanțare, va contribui la fluidizarea circulației și la reducerea numărului de accidente, având ca scop descurajarea unui comportament agresiv în trafic, precum și reducerea numărului de incidente cauzate de încălcarea regulilor de circulație. 
 În cadrul proiectului se va implementa un sistem video de monitorizare trafic și sistem ITS în cele mai importante intersecții din oraș și, totodată, a unor puncte de acces public și gratuit la internet wireless, pe teritoriul municipiului, precum și acces la servicii cloud.
Finanțarea proiectului, în valoare de 1.075.000,00 euro fără T.V.A, se va asigura din Componenta 10- Fondul Local, Investiția I.1.2 - Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde ITS/ Alte infrastructuri TIC / PNRR 2022/C10 /I.1.2, componentă a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. 
 Fondurile europene vor acoperi, în totalitate, cheltuielile eligibile, iar proiectele propuse vor avea ca termen limită de realizare data de 30 iunie 2026.