Ultima editie tiparita in format pdf

Petrolul, primul punct în 2016!

Publicat pe 2016-04-05 12:39:15Ionuţ Mitoiu

După atâta amar de vreme a venit şi primul punct pentru Petrolul Ploiești după nouă jocuri în care înregistrase tot atâtea înfrângeri. Poate noul antrenor o fi ...omul cu punctele, care deocamdată a început cu unul, dătător de moral atât pentru Ionel Gane, dar şi pentru echipă.

La jocul cu CFR, ploieştenii trebuia să atace din primul minut, că altă variantă nu era decât să obţină victoria.

Cu părere de rău nu s-a întâmplat acest lucru şi petroliştii au obţinut doar un egal. Care înseamnă mai nimic în economia din clasament. Ce-i drept, Petrolul nu a câştigat niciun meci pe teren străin în acest sezon, obţinând doar patru rezultate de egalitate, inclusiv cu cel de la Cluj.

Petrolul întâlnea un CFR cu opt meciuri oficiale fără înfrângere şi neînvinsă în 2016, una dintre cele mai bune echipe din acest play-out. 

Partida de pe stadionul CFR-ului s-a disputat pe un gazon cu mari porţiuni arse ale ierbii, împiedicând ambele formaţii în a controla şi pasa bine balonul. Despre joc, putem spune că a fost unul echilibrat în prima sa parte şi controlat autoritar de CFR în partea a doua.

În prima repriză, am asistat la un joc de uzură, fără faze deosebite la cele două porţi, mai ales pentru Petrolul. Doar spre sfârşitul reprizei, CFR-ul s-a trezit din letargie şi a avut două ocazii de a deschide tabela.

Prima a fost cea în care Stana (’39) a fost aproape de autogol, el trimiţând un balon ce a lovit stâlpul din dreapta lui Cobrea.

Cea de-a doua oportunitate l-a avut pe Cobrea în prim plan, când a salvat miraculos din faţa lui Cristian Lopez!

Repriza a doua a început cu o ocazie a Petrolului, cea a lui Zoubir (’49), prima şi ultima din acest meci, nefructificată, căci Marc a fost la post.

Apoi, pe teren a fost o singură echipă, CFR controlând autoritar jocul, creându-şi câteva oportunităţi la poarta lui Cobrea, din nou, cel mai bun jucător al Petrolului.

Astfel, Cristi Bud putea aduce victoria pentru CFR dacă marca măcar o dată din cele trei ocazii avute, el trimiţând de fiecare dată pe lângă poarta apărată de Cobrea.

Ultima ocazie pentru gazde a avut-o Camora (’86), când, din lovitură liberă, de la marginea careului de 16 metri, nu l-a putut învinge pe Cobrea, care a scos balonul de la încheietura barelor.

Urmează jocul cu Poli Timişoara, unul de şase puncte, căci şi ea este pe loc de retrogradare.

CFR Cluj – FC Petrolul Ploiești 0-0

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu”. Spectatori: 2000.

CFR Cluj: Marc – Coelho, Larie, Goian, Camora (cpt.) – Gomelt, Nouvier (’77 Păun), Petrucci (’55 Bud), Lopez, V. Bruno (’55 Jakolis). Antrenor: Antonio Conceicao.

FC Petrolul: Cobrea (cpt) – Al. David, Benga, Mişelăricu, Begeorgi, Bucşa, Stana (’88 Guerriero), Zoubir, Mareş, Ziani, Paolucci (’68 Pacar). Antrenor: Ionel Gane.

Cartonaşe galbene: Jakolis (’90), L. Goian (’90+3) / Bucşa (’12), Zoubir (’77), Mareş (’85).

Au arbitrat: Iulian Călin (Ştefăneşti), Iulian Timar (Marghita), Gabriel Stroe (Piteşti).

Jucătorul meciului: Cobrea (Petrolul).