Ultima editie tiparita in format pdf

11 echipe prahovene înscrise pentru Concursul Naţional “Tinerii dezbat”

Publicat pe 2016-03-16 15:35:40Mihail Marinescu

S-a încheiat etapa destinată înscrierilor pentru participarea la ediţia din acest an a Concursului Naţional “Tinerii dezbat”, concurs ce se adresează elevilor din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a. Astfel, din judeţul Prahova candidează 11 echipe, de la C.N. “Mihai Viteazul” Ploieşti, C.N. “I.L. Caragiale” Ploieşti, C.N. “Nichita Stănescu” Ploieşti, C.N. “Al. I. Cuza” Ploieşti, Grup Şcolar de Servicii “Sf. Apostol Andrei”, Liceul Teoretic “Grigore Tocilescu” Mizil, Colegiul Tehnic “Toma Socolescu”Ploieşti, Liceul Tehnologic Energetic Câmpina, Liceul “Nicolae Grigorescu” Câmpina, Colegiul “Mihai Cantacuzino” Sinaia, Colegiul Tehnic “Lazăr Edeleanu” Ploieşti. Fiecare liceu a avut voie să înscrie o singură echipă, formată din 3 elevi, coordonaţi de un profesor. Urmează, însă, o selecţie a acestor echipe înscrise. Comisia naţională de concurs, formată din reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, ai ARDOR şi ai partenerilor lor evaluează, pe baza criteriilor de selecţie, formularele de aplicaţie transmise de către şcoli. În urma selecţiei, comisia taransmite inspectoratului şcolar rezultatele etapei de selecţiei şi afişează pe siteul www.edu.ro lista cu echipele selecţionate să participe la etapele regionale, care se vor desfăşura în perioada 20-22 mai, iar etapa naţională va avea loc la Zalău, în perioada 10-12 iunie. Coordonator judeţean al concursului este prof. Aurel Graur.

La ediţia trecută, la etapa regională, premiul I a fost câştigat de echipa Colegiului Naţional “N. Grigorescu” din Câmpina.

„Tinerii Dezbat” este cel mai amplu campionat de dezbateri adresat elevilor de liceu din România. Alcătuit din trei etape competiţionale distincte (judeţeană sau de selecţie, regională şi naţională) şi un seminar de formare adresat profesorilor coordonatori, Concursul „Tinerii Dezbat” invită profesorii, alături de elevii lor, într-o experienţă de învăţare a argumentării şi de formare a gândirii critice. Concursul Naţional „Tinerii Dezbat” pune faţă în faţă echipe de elevi pentru a dezbate teme diverse, cu scopul dezvoltării competenţelor de comunicare şi a atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerilor pentru participarea activă la viaţa socială.