Ultima editie tiparita in format pdf

Profesori transformaţi în asistente medicale?

Publicat pe 2021-11-15 14:19:46Mihail Marinescu

Ministerul Educaţiei are de gând să însărcineze cadrele didactice să administreze teste de salivă elevilor, deşi un control medical trebuie efectuat de cadre medicale, nu de profesori!

De ceva timp, multe lucruri ne-au făcut să exclamăm „incredibil, dar adevărat”. Iată că, din păcate, incredibilul continuă şi ne întrebăm cât mai durează această perioadă sinistră în care normalul devine anormal şi anormalul devine normal.
Recent, minţile „luminate” din Ministerul Educaţiei s-au gândit ele cum să procedeze pentru a exista un control mai drastic asupra elevilor, că varianta cu luatul temperaturii la intrarea în unităţile şcolare pare că nu era suficientă!
Se doreşte a se însărcina cadrele didactice să facă pe asistentele medicale şi să le facă testare anticovid elevilor, la şcoală, să se administreze teste de salivă în unităţile de învăţământ în cae nu există cabinete medicale.
Procedura a fost divulgată de Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, într-un articol publicat de portalinvatamant.ro. Ţinând cont că doar 20% dintre şcolile din România sunt prevăzute cu cabinete medicale, vă daţi seama că profesorii vor fi transformaţi cadre medicale! Horror! Nebunie totală!
Nici nu ştii ce să faci, să te enervezi sau să râzi de atâta „ingeniozitate”!
Un act medical trebuie făcut în spaţii special amenajate, sterile, în niciun caz aşa oriunde, de dragul cifrelor, al procentelor! În altă ordine de idei, un act medical asupra copiilor nu trebuie efectuat decât cu acordul părinţilor sau tutorilor şi nu trebuie să fie obligotoriu, ci doar ca recomandare.