Ultima editie tiparita in format pdf

Cetățean din Giuneea, depistat că stătea ilegal în Prahova

Publicat pe 2021-11-22 15:01:23Daniel Lazăr

Polițiștii de la Serviciul Imigrări din Prahova au depistat un bărbat, din Guineea, care nu mai îndeplinea condițiile pentru care i se aprobase dreptul de ședere în țara noastră. Acestuia i-a fost revocat dreptul de ședere și emisă o decizie de returnare prin care este obligat să părăsească țara în termen de 30 zile. Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al județului Prahova au efectuat, la data de 18 noiembrie a.c., o acțiune cu forțe proprii pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a străinilor pe raza de competență.
Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat, într-un campus universitar, un bărbat, în vârstă de 35 de ani, din Guineea, care nu mai îndeplinea condițiile pentru care i-a fost acordat dreptul de ședere în România. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit ca acesta a intrat legal pe teritoriul României, fiind înregistrat student în an pregătitor la UPG din Municipiul Ploiești, însă nu frecventa cursurile acesteia, motiv pentru care a fost exmatriculat. 
 Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări i-au revocat dreptul de ședere, fiindu-i emisă o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească ţara noastră în termen de 30 zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată.