Ultima editie tiparita in format pdf

Cu alcool la volan, au rămas fără permis

Publicat pe 2021-11-22 10:14:59Daniel Lazăr

În această dimineață,  în intervalul orar 7-9, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au organizat și desfășurat o acțiune pe DN 1-E60, DN 1B-E577 și pe DN 1A, pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră și în special pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice.
În acest context au fost controlate 80 de autoturisme, fiind efectuate 72 de testări cu aparatul etilotest, ocazie cu care au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.830 de lei.
De asemenea, au fost reținute 6 permise de conducere pentru conducerea pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. 
Pe DN 1B, pe raza localității Albești-Paleologu, polițiștii au identificat un bărbat în vârstă de 47 de ani, care, la controlul documentelor, s-a constatat faptul că emana halenă alcoolică. Astfel, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Pe DN 1A, pe raza localității Cocorăștii Colț,  un alt bărbat în vârstă de 65 de ani a fost testat cu aparatul etilotest care de această dată a indicat valoarea de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
În ambele cauze, conducătorii auto au fost sancționați contravențional, fiindu-le totodată reținut permisul de conducere.
Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova organizează permanent astfel de acțiuni în vederea combaterii cauzelor de accidente ce au loc în urma încălcării normelor legale în vigoare.