Ultima editie tiparita in format pdf

Şantaj asupra personalului din învăţământ!

Publicat pe 2021-11-05 13:23:36Mihail Marinescu

Prin vocea preşedintelui Iohannis, profesorii sunt anuţaţi că trebuie să se vaccineze pentru ca şcoala să se reia fizic, deşi nu există nicio lege care să ceară aşa ceva!
Prin această presiune, se încalcă drepturile constituţionale, se încalcă dreptul la liberă alegere. Fiecare om este stăpân pe corpul său, nu statul! Constituie infracţiune în a se condiţiona pe motive medicale prezenţa la locul de muncă.
În loc să existe preocupare în a se aduce medicamente pentru români, iată că se lansează restricţii şi condiţionări! Aberant şi foarte ciudat!


Totuşi, se începe sau nu şcoala luni, pe 8 noiembrie? Este întrebarea pe care şi-o pun mulţi dintre cei angrenaţi în sistemul de învăţământ.
Ieri, preşedintele Iohannis a avut un discurs foarte ciudat referitor la redeschiderea şcolilor, spunând că şcoala fizică se reia în funcţie de rata de vaccinare din rândul personalului didactic! „Vacanţa nu va fi prelungită şi, începând de luni, acolo unde condiţiile sanitare şi epidemiologice o permit, elevii se vor putea intoarce fizic la şcoală.
Însa va fi introdusă o nouă condiţie pentru ca şcolile să poată funcţiona cu prezenţa fizică, şi anume gradul de vaccinare al personalului şcolii”, spuse preşedintele Klaus Iohannis.
De asemenea, ministrul Educaţiei, demis odată cu guvernul de către Parlament, avea să completeze spunând că ar fi nevoie de un grad de vaccinare de 60% în şcoli pentru ca aceastea să-şi reia cursurile fizic! Incredibil, dar adevărat!
În primul rând, nimeni nu are voie să îţi condiţioneze pe motive medicale prezenţa la locul de muncă. Constituie infracţiune, este faptă penală! Se încalcă iar Constituţia şi Drepturile omului! Nu există scuze de genul că „e virusul periculos şi de aceea...”!
În al doilea rând, dacă virusul e periculos, este datoria statului să asigure sistem medical adecvat, prin introducerea în farmacii şi în spitale a medicamentelor dovedite că vindecă, nu să faci tot timpul propagandă unor seruri experimentale şi să pui condiţii la locul de muncă! Nu există nicio lege prin care personalul din învăţământ să fie obligat să se vaccineze, fie şi 60% dintre profesori. Nu există niciun ordin de ministru în acest sens, că dacă ar exista, atunci se deschid pârghiile către Instanţă, pe motiv că nu este permisă condiţionarea pe motive medicale a locului de muncă.
Ei ştiu asta, ori de aceea apelează doar la a transmite oral condiţionarea, deşi şi această metodă ar putea fi de condamnat. Dar, oare, de către cine?
Este un şantaj pervers aplicat asupra profesorilor pentru a se vaccina, că trebuie, nu-i aşa, să se motiveze enormele doze de vaccin cumpărate de Guvernul României, din bani publici.
Domnul Iohannis a copiat şi el, se pare, din discursul lui Macron, preşedintele Franţei, care tot aşa ameninţa şi condiţiona anumite categorii sociale la un moment dat!
De ce tot ce este asupritor se „împrumută” din Franţa? De ce, mă, nu luaţi şi exemplul unor state din SUA, care nu au nicio restricţie şi unde rata de infectare este mult mai mică decât în Franţa, decât în România! Ce au, mă, ăia de nu sunt exemple pentru voi, ăştia din România, care luaţi decizii împotriva voinţei poporului?
Iohannis nu face altceva decât să îi învrăjbească pe români între ei, ca cei vaccinaţi să se supere pe cei nevaccinaţi dându-se vina că din cauză că nu vor să se vaccineze nu se începe şcoala! Şi părinţii ar putea să emită astfel de pretenţii la adresa celor nevaccinaţi. Doamne, ce a ajuns naţia umană!
Tot ce se face pare că este pentru a exista tot timpul presiuni din toate părţile pe persoanele care nu vor să îşi cedeze corpul pentru experimente medicale, cum este cazul acestor seruri făcute pe repede înainte.
Întrebare? Mai are învăţământul lideri de sindicate? Nu mai auzim nimic de la ei de un an şi jumătate!
Cum permit sindicatele care cineva să îi ameninţe pe cei care cotizează la sindicat fără să existe vreo replică?
Totodată, aţi mai văzut voi, oameni buni, vreo acţiune sindicală de vreo 18 luni? Şi motive erau destule, ohoooo! Nimic! De ce?
În 2017 se răsteau unii lideri de sindicat că ar fi salarii de mizerie în Educaţie, asta după ce se majorase salariile în învăţământ în două tranşe!
Acum, când drepturile omului, ale salariatului, sunt încălcate, când există presiuni pe oameni pentru a face un act medical se tace de ai impresia că au fost desfiinţate sindicatele. Absurd! Nu acuzăm pe nimeni, dar doar expunem nişte observaţii, atâta tot!