Ultima editie tiparita in format pdf

Constituţia României, călcată în picioare în Comisiile din Senat!

Publicat pe 2021-10-28 14:38:05Mihail Marinescu

Pentru legalizarea Green Pass-ului, unii sunt în stare de orice, inclusiv să stabilească ei care drept este absolut şi care este inferior!
În proiectul legii green pass-ului, în Comisii, s-a inserat o derogare de la Codul Muncii, motivându-se că „dreptul la muncă nu e un drept absolut și e inferior celui la viață”!


Este odios ceea ce se întâmplă acum în Comisiile din Senatul României referitor la proiectul de lege cu „certificatul verde”.
Iniţial, era vorba doar de personalul din unităţile sanitare publice şi private, dar acum, Comisia pentru muncă a Senatului a mai introdus obligativitatea pentru: - profesioniştii din asistenţa socială; - personalul din sistemul de învăţământ preuniversitar şi superior.
„Bomba”... „bombelor” vine acum şi este aceea că s-a inserat o derogare de la Codul Muncii, ca motiv pentru extinderea obligativităţii deţinerii certificatului verde. În derogare se precizează, atenţie oameni buni!, că „dreptul la muncă nu e un drept absolut și e inferior celui la viață”! Cum?
Voi vă daţi seama ce concepţii au cei care fac legile în ţara aceasta? Cum, mă, să spui o asemenea aberaţie?
Adică o Comisie din Senat îşi permite să se pună de-a curmezişul prevederilor Constituţiei?
Art. 41 (1) din Constituţie spune că „Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit”.
Cum să spui, ca parlamentar, că dreptul la muncă nu e un drept absolut şi că este inferior celui la viaţă?
Oare dreptul de a spune prosti este un drept absolut?
Cum inventează „progresiştii” ăştia termene, cuvinte. Auzi tu, „drept absolut”!
Cum poţi să trăieşti dacă nu ai muncă de pe urma căreia să primeşti o leafă şi să-ţi asigure existenţa? Că nu toţi oamenii trăiesc din comisioane, domnule care ai introdus „derogarea” aia în proiect!
Păi, dacă ţineţi atât de mult la viaţă, măi parlamentari, de ce sunt oameni lăsaţi să moară în spitale? De ce nu asiguraţi condiţii civilizate de spitalizare? De ce nu asiguraţi medicamente suficiente în farmacii şi în spitale dacă vă interesează aşa de mult viaţa altora?
Dacă vă interesează viaţa altora, de ce ignoraţi faptul că şi persoanele vaccinate se îmbolnăvesc şi contribuie la răspândirea virusului în societate, în comunitate?
Când cei vaccinaţi se îmbolnăvesc după înţepare şi dau mai departe boala, nu mai contează viaţa celor din jurul lor?
Cei cu „green pass” au acces peste tot, nu sunt nici testaţi şi astfel există posibilitatea ca virusul să supravieţuiască în comunitate mult şi bine! Nu-i aşa, măi parlamentari? Asta vreţi, ca tot timpul să existe cazuri de C-19?
Aha, când este vorba să se introducă obligativitatea deţinerii unui certificat care nu face altceva decât să Discrimineze şi să Segregheze, atunci nu mai contează dreptul la muncă, ci doar viaţa, dar când este vorba despre medicamente vă faceţi că...plouă, nu mai contează dreptul la Sănătate!
Dreptul este Drept şi nu poate fi catalogat "absolut" sau "inferior".

Ce amendamente s-au mai introdus:
Pe lângă personalul din sănătate și educație care să aibă certificatul verde, vor să adauge tot personalul din sistemul public și parțial cel privat (clădiri de birouri în care lucrează peste 50 de persoane simultan).
La unitățile medical-sanitare, obligativitatea se va adăuga și furnizorilor de servicii medicale, de medicamente și dispozitive medicale.
Acum are loc şi şedinta comisiei pentru drepturile omului. La ora 16:00 are loc şedinţa comună a Comisiei juridice şi a comisiei pentru sănătate.
Problema este că, la discuţii, nu au fost invitate nici sindicate, nici patronate, nici ONG uri!
Asta mai e Democraţie?