Ultima editie tiparita in format pdf

Andrei Volosevici, despre creșterea prețului energiei

Publicat pe 2021-10-15 15:23:22Daniel Lazăr

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a declarat astăzi într-o conferință de presă, în contextul actual al creșterii prețurilor pe piața energetică la nivel național, că toate inițiativele din Parlament pe această temă trebuie să fie analizate rapid și adoptate o serie de soluții în beneficiul cetățenilor și administrațiilor publice locale. 
Volosevici și-a exprimat public susținerea față de propunerile legate de reducerea T.V.A. la energie de la 19% la 5%, creditele fiscale pentru IMM-uri, subvenționarea CET-urilor și exceptarea de la plata certificatelor verzi.
"Toate aceste propuneri sunt binevenite, oricine le-ar promova, pentru că sunt salvatoare pentru orașe, altfel nu am mai avea disponibile fonduri pentru investiții și, implicit, pentru cetățeni. La nivelul municipiului Ploiești, cetățenii vor plăti același preț ca anul trecut la Gcal, pentru că diferența va fi subvenționată de la bugetul local, dar vom avea nevoie și de ajutor de la bugetul național, pentru a nu sărăci bugetul de investiții al orașului, investiții care sunt atât de necesare în Ploiești”, a declarat primarul Andrei Liviu Volosevici.