Ultima editie tiparita in format pdf

Ziua Educaţiei, ce a fost şi ce a ajuns!

Publicat pe 2021-10-05 13:39:54Mihail Marinescu

De la pupături, la înţepături cu seruri experimentale!

Când a fost adoptată Ziua Educaţiei, cu ocazia Conferinţei Interguvernamentale speciale desfăşurate la Paris, din anul 1966, cu participarea OIM si UNESCO, minţile luminate de atunci s-au gândit că această zi de 5 octombrie să fie destinată ca semn de apreciere a cadrelor didactice din întreaga lume.
Acum, în 2021, se vede bine treaba cât de „multă” apreciere există, din partea statului român, pentru cadrele didactice!
Atât de multă încât şi-au făcut loc disciminări şi segregări asupra celor care decid să nu se facă experimente medicale, prin înţepături, asupra lor.
Este horror ce se întâmplă acum şi în acest domeniu al Educaţiei, un domeniu car ar trebui să fie pilonul de bază al societăţii, dar a ajuns să fie folosit ca mijloc de propagandă pentru ceva experimental.
Să vezi acum profesori care, în timpul orelor de curs, fac propagandă unor acte medicale efectuate cu seruri aflate în studii este de-a dreptul odios. În halul acesta a ajuns sistemul de învăţământ?
Vina este, în principal, a celor care ar trebui să gestioneze acest sistem, care conduc destinele Educaţiei.
O asemenea propagandă pentru ceva anume nu s-a mai văzut de pe vremea PCR-ului, de până în decembrie 1989! De ce trebuie să faci asta?
Omul are acum, mai ales acum, suficiente mijloace de informare, aşa că este inutil să i se spună că „X” este ceva bun atâta timp cât poate să găsească o altă sursă de informare în care se afirmă contrariul.
Fiecare trebuie să decidă pentru el, nu să fie ceva la comun, la grămadă!
Problema este că, de vreun an şi jumătate, s-a reintrodus cenzura faţă de subiectul „pandemie”, iar informaţiile ce vin în contradicţie cu ceea ce afirmă persoanele aflate la conducerea statului sunt barate, şterse imediat cum apar în spaţiul virtual, pe motiv că ar fi „informaţii false”!
Cu toată această opoziţie în a te documenta şi din alte surse, încă mai există posibilităţi de a se afla ceea ce unora nu le convine. Fiţi dibaci, oameni buni!
Aşadar, în 2021, Ziua Educaţiei pare să îşi fi pierdut din aura de altădată. Doamne, câte manifestări culturale se organizau în vremurile când omenirea era lăsată în pace!
Acum, odată cu restricţiile şi cu măsurile aberante luate de clasa politică, unele dictatoriale, aplicate doar că „cineva” doreşte să facă „bine” cu forţa, Ziua Educaţiei rămâne doar în conştientul şi subconştientul cadrului didactic, ca amintire.
Depinde de noi, oamenii, cum o să arate viitorul!