Ultima editie tiparita in format pdf

Cel puţin 4.100 de copii înscrişi pentru clasa pregătitoare, în Prahova, în 10 zile

Publicat pe 2016-03-09 16:43:54Mihail Marinescu

După 10 zile de la startul înscrierilor la clasa pregătitoare, în judeţul Prahova figurează înscrişi peste 4.100 de copii, după cum ne-au informat surse din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova. În prima zi dedicată înscrierilor, anume pe 29 februarie, erau deja depuse 1.524 de cereri. Amintim faptul că, în judeţul Prahova, sunt propuse 304 clase pentru clasa pregătitoare, cu 6.781 de locuri, părinţii putând să se prezinte la şcolile respective, cu dosarele de înscriere, până la data de 18 martie.

Dacă numărul de cereri de înscriere din afară circumscripţiei este mai mare decât numărul locurilor rămase libere, vor fi aplicate criterii de departajare generale şi specifice: a) existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului;

b) existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de ambii părinţi (este asimilat acestei situaţii cazul copilului care provine de la o casă de copii/centru de plasament/plasament familial); c) existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de un singur părinte; d) existenţa unui frate/a unei surori înmatriculate în şcoala respectivă.