Ultima editie tiparita in format pdf

„Virusul Sars-Cov-2 nu afectează copiii, datorită imunităţii naturale a acestora”

Publicat pe 2021-09-20 13:24:38Mihail Marinescu

Societatea Română de Pediatrie, prin vocea prof. Dr. Doina Anca Pleşca – preşedintele instituţiei, rupe tăcearea şi desfiinţează „măsurile sanitare” aplicate asupra copiilor.

Președintele Societății Române de Pediatrie, prof.dr. Doina Anca Pleșca, confirmă faptul că „virusul Sars-Cov-2 nu afectează copiii, ei având o imunitate naturală în fața tipurilor de coronavirus și un răspuns imunologic încrucișat în fața virusului Sars-Cov-2”, afirmaţie făcută cu ocazia sesiunii „Primul an de pandemie COVID-19. Dovezi ştiinţifice. Experienţe proprii”, desfășurată sub egida Academiei de Științe Medicale, declaraţiile sale fiind publicate de publicaţia Naţional, pe 19 septembrie 2021.
De asemenea, prof. dr Doina Anca Pleșca a specificat foarte clar că sunt multe tipuri de virusuri care generează aceeași simptomatologie cu cea a Covidului,ca atare copiii nu trebuie diagnosticați numai cu Sars-Cov-2. „Integritatea endoteliului, receptori mult mai puțini și, culmea, creșterea citokinelor imunomodulatoare, și nu inflamatorii, sunt factori care apără copiii. Acest demers în lumea științifică în a se lămuri de ce copilul este altfel față de adult în această patologie se regăsește într-un foarte interesant studiu american. Potrivit acestuia, copiii se îmbolnăvesc foarte frecvent și multe dintre bolile acestora în primii ani de viață sunt inclusiv produse de coronavirusuri umane, altele decât SARS-Cov-2, iar pentru acest nou virus se pare că anticorpii dezvoltați împotriva coronavirusurilor umane ar avea un răspuns imunologic încrucișat”, a declarat prof. Dr.Doina Anca Pleşca.
Preşedinta Societăţii Române de Pediatrie a mai afirmat:„Copiii sunt în general mult mai puțin infectați, generează forme ușoare de boală, care, de multe ori, seamănă cu o gripă și, chiar dacă ei dezvoltă forme severe, se recuperează destul de ușor. Nu trebuie să uităm că există și gripă, și rotavirus, și rinovirus, există și streptococ, iar toate au cam aceleași simptome și nu trebuie să-i considerăm pe toți ca având SARS-Cov-2, ba dimpotrivă.
Să nu uităm că bolile vechi trăiesc și trebuie tratate”, a precizat prof.dr. Doina Anca Pleșca, președintele Societății Române de Pediatrie”.
Spusele preşedintelui Societăţii Române de Pediatrie ar trebui luate imediat în calcul de către cei care au impus şi care mai impun fel de fel de „măsuri sanitare” cu forţa împotriva copiilor, elevilor.
Dacă nu se ţine cont de declaraţiile unui specialist, ale căror spuse sunt întărite şi de studiile în domeniu, atunci înseamnă că este rea voinţă din partea factorilor de deczie.