Ultima editie tiparita in format pdf

Umilitor!

Publicat pe 2021-09-15 12:27:10Mihail Marinescu

Imagini sinistre la început de an şcolar. Copilaşi cu masca pe figură şi părinţi ţinuţi la gardurile şcolilor, acesta este tabloul „normalităţii” începutului de an şcolar.
Pentru ce să emiţi ordine prin care să impui astfel de restricţii din moment ce oamenii oricum se întâlnesc acasă, copiii s-au văzut şi jucat împreună prin parcuri în timpul vacanţei? Stupid!

Cum şi cât mai suportaţi, părinţi, aceste umilinţe?


Anul şcolar 2021-2022 a început sub imperiul resticţiilor, exact ca şi anul şcolar trecut. Copilaşi cu masca pe figură, părinţii obligaţi să stea la gardul şcolii, fără a avea acces în interior nici măcar cei ai căror copii erau pentru prima dată într-o şcoală! Restricţii aberante, care nu respectă absolut deloc Legea Supremă a ţării, Constituţia, care nu respectă Drepturile Omului. Pentru ce să emiţi ordine prin care să impui astfel de restricţii din moment ce oamenii oricum se întâlnesc acasă, iar copiii s-au întâlnit şi jucat împreună prin parcuri în timpul vacanţei? Pentru ce aceste „măsuri” aplicate de-a dreptul stupid! Da, împiedici răspândirea virusului (?) dar în acelaşi timp îl şi protejezi, nu îl extermini. O epidemie dispare dacă se produce imunitate în rândul oamenilor, imunitate naturală, de subliniat acest aspect!
Ea, epidemia, nu dispare dacă îi obligi pe oameni să poarte mască sau să stea în carantină, că astfel nu faci altceva decât să prelungeşti această perioadă epidemiologică! Oare asta se doreşte?
Ne întrebăm cum este posibil, ca părinţi, să acceptaţi o asemenea umilinţă şi să vă lasaţi resemnaţi şi batjocoriți de autoritățile cărora voi le plătiţi salariile?
Prin păstrarea acestor „măsuri de igienă” pur şi simplu se fură inocenţa copiilor.
Să pui masca pe figura unui copil este umilitor şi poate aduce lucruri neplăcute sănătăţii copilului.
Copilul are organismul în formare, celulele au nevoie şi de oxigen pentru a de dezvolta sănătos şi a putea să construiască un sistem imunitar solid. Nu poţi să îl impiedici pe copil să respire nomal, aşa cum l-a făcut Dumnezeu! Nu poţi să îl obligi să poarte cârpa aia pe faţă şi să aibă căile respiratorii acoperite atâtea ore! Sistemul respirator are de suferit, pentru că respectiva persoană îşi inhalează, în loc de oxigen, didoxidul de carbon pe care organismul îl elimină pe gură.
Ce fel de oameni vreţi să devină actualii copii, măi părinţi? Acum cică nu mai se vor face centre de vaccinare în şcoli, dar se vor organiza echipaje mobile care vor colinda din şcoală în şcoală pentru înţepare! Păi cum plimbaţi voi, măi cadre medicale, acel vaccin care, conform prospectului, trebuie păstrat la temperaturi de -70, -80 de grade Celsius? Cu ce injectaţi voi copiii?

Pe de o parte se vine cu mesaje apocaliptice, care să producă panică în rândul oamenilor, iar pe de altă parte o... punem de o petrecere, de vreo 4 zile, cu zeci de mii de participanţi, fără restricţii gen „poartă mască”!

Am văzut cum, la un festival de muzică, ce a avut loc la Cluj timp de mai multe zile, erau înghesuiţi zeci de mii de persoane, fără a se purta mască! Aha, deci se poate!
Sunt imagini care dau naştere unei senzaţii de revoltă atunci când ştii că elevii sunt obligaţi să stea ore în şir cu cârpa pe faţă, iar indivizii aceia duşi la distracţie nu erau siliţi să poarte masca şi nici să stea distanţaţi!
De ce pentru unii mumă, iar pentru alţii ciumă? Păi nu ne aflăm domnilor politicieni, în plin „val IV al pandemiei covid”?
Adică pe de o parte se vine cu mesaje apocaliptice, care să producă panică în rândul oamenilor, iar pe de altă parte o punem de o petrecere de vreo 4 zile, cu zeci de mii de participanţi, fără restricţii!
La protestele antirestricţii nu au voie să participe mai mult de 500 de persoane, dar la Untold (că ăsta este numele acelui festival pentru care unii au făcut şi donare de sânge, ca într-un ritual!) au avut voie zeci de mii de oameni! Păi cum vine asta?
Să mai aveţi, dragi conducători ai României, tupeul a de acum înainte să îi certaţi pe români că nu vă respectă regulile antidemocratice!
Să revenim la anul şcolar care de abia a început şi să spunem că deja se ia în calcul să se treacă din nou în online, că cică „au crescut cazurile”! Măi să fie, cum a venit luna septembrie cum au început să crească mult „cazurile”.
Pe Litoral, în concedii, nu s-a mai îmbolnăvit nimeni şi ce să vezi că imediat cum a început sezonul strănuturillor şi tuselor au şi apărut cifre alarmante pe la TV, cică e de la covid, de la Delta! Dovediţi că e de la aşa ceva! Cu ce?
În ţările din Occident, competiţiile sportive se desfăşoară cu tribunele pline, ba chiar se decide a se renunţa definitiv la Starea de alertă, însă la noi, în România, sperietura vedem că se menţine şi chiar este accentuată odată cu intrarea în perioada gripelor sezoniere.
Dacă ne gândim câţi oameni au ieşit să protesteze în respectivele ţări, în comparaţie cu câţi au protestat la Bucureşti, este absolut normal să fie aşa!

Structura anului şcolar 2021-2022
Acesta se structurează pe două semestre (34 de săptămâni), după cum urmează:
Semestrul I: 14 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 13 septembrie 2021 - 22 decembrie 2021.
Semestrul al II-lea: 20 săptămâni de cursuri, dispuse în intervalul 10 ianuarie 2022 - 10 iunie 2022, cu includerea programului ,,Școala Altfel’’, în perioada 8 - 14 aprilie, interval în care se pot organiza fazele naționale ale olimpiadelor școlare.
Vacanțele elevilor sunt programate astfel:
25 - 31 octombrie 2021: vacanță pentru învățământ preșcolar și primar;
23 decembrie 2021 - 9 ianuarie 2022: vacanța de iarnă;
15 aprilie 2022 - 1 mai 2022: vacanța de primăvară;
11 iunie 2022 - până la data din septembrie 2022 la care vor începe cursurile anului școlar 2022 – 2023, vacanța de vară.
Prin excepție de la prevederile anterior menționate, pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.
Pentru clasele a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 3 iunie 2022, în timp ce pentru clasele din învățământul liceal - filiera tehnologică (exceptând clasele terminale anterior menționate), respectiv pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri.