Ultima editie tiparita in format pdf

Profesori, încercaţi să rămâneţi profesori şi să nu uitaţi menirea profesiei de dascăl!

Publicat pe 2021-09-08 13:51:01Mihail Marinescu

Se urmăreşte ca propaganda pentru un anumit act medical să cuprindă şi Şcoala.
Rolul cadrului didactic şi al Şcolii, în general, este altul, nu de a face propagandă unui produs medical aflat în testare!

Haideţi să vedem câte cadre didactice se vor „transforma” în cadre medicale vorbindu-le elevilor şi părinţilor elevilor despre vaccinare la şcoală! Că se procedează aşa cu ocazia unor „întâlniri” cu părinţii sau în cadrul orelor de dirigenţie, cadrele didactice trebuie să conştientizeze că menirea lor este alta, nu cea a unora care fac reclamă unor produse medicale şi care, mai rău decât atât, produsele respective se află în etapă experimentală.
Că vor discuta despre vaccinare profesorii sau profesionişti în ale medicinei, nu este permis a se face publicitate unor astfel de produse, mai ales în şcoală, pentru că prin ceea ce vor transmite oratorii se poate influenţa decizia omului de a alege.
Doar nu vă închipuiţi că o să se facă vreo campanie în care elevilor şi părinţilor o să li se vorbească despre conţinutul chimic al vaccinului sau despre efectele secundare ce pot să apară după înţepare! Nu, aşa cum s-a văzut până acum, autorităţile au discutat numai laudativ despre vaccin, transmiţând populaţiei semnalul că „e bun”!, ceea ce este foarte discutabil.
Cum să spui că este bun din moment ce respectivul produs nu a fost suficient testat înainte de a fi pus în uz şi mai ales că mulţi au acuzat diverse probleme de sănătate după ce s-au lăsat înţepaţi! Ce să mai aducem în discuţie dovezile cum că în ţările unde vaccinarea trece de 50% în rândul populaţiei sunt cele mai multe cazuri de covid sau de versiuni ale virusului!
Dacă ne gândim că şi gripele sezoniere ar putea fi trecute tot la covid, atunci e clară treaba!
Există Ordinul 194 din 2015, articolul 52, punctul 8, citat din lege: „Este interzisă difuzarea de materiale publicitare pentru medicamente sau tratamente prezentate sau recomandate de profesionişti în domeniul sănătăţii, organizaţii academice, ştiinţifice, fundaţii, de personalităţi ale vieţii publice, culturale, ştiinţifice, sportive sau de alte persoane care, datorită celebrităţii lor, pot încuraja consumul acestor medicamente sau folosirea tratamentelor respective”.

În ce vreţi să transformaţi Şcoala?
Ţineţi minte cum ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, dar şi un domn colonel Gheorghiţă, sugerau că ar fi bine ca în şcoli să fie organizate şedinţe cu părinţii în care să li se transmită acestora mesaje de încurajare pentru a-şi lăsa copiii să fie vaccinaţi? Incredibil în ce hal a ajuns Şcoala!
Dacă tot vrei să informezi părinţii şi elevii despre un produs medical, atunci procedează corect şi spune-le oamenilor despre tot ce cuprinde acel produs şi despre ce face el în organismul uman, nu că „înseamnă revederea cu colegii, cu cei dragi” sau că „este pentru drumeţii şi concerte”! E penibil!
Când se face reclamă, la TV, despre orice produs medical, de exemplu Antinevralgic, la sfârşitul reclamei se aminteşte „citiţi cu atenţie prospectul înainte de folosire”. Corect? Ei bine, în cazul acestor vaccinuri apărute pe repede înainte nu se precizează aşa ceva, ci doar că „este bine ca lumea să asculte şi să se vaccineze, că vaccinul înseamnă revenire la normalitate”! Care normalitate, că iată că şi cei înţepaţi sunt depistaţi pozitivi (poate că şi de aceea se vorbeşte a fi scoase din utlizare testele!) şi se îmbolnăvesc şi dau şi mai departe virusul!
Deşi, în mod normal, ar fi trebuit să fim lăsaţi în pace, pentru că timp de un an şi jumătate oamenii au căpătat imunitate şi ar trebui să nu mai fie nicio problemă. Însă, iată că sunt probleme în continuare. Oare de ce şi, mai ales, de la ce?

Petiţii după Petiţii la Ministerul Educaţiei şi la Ministerul Sănătăţii
Activiştii civici, luptători pentru respectarea drepturilor omului, depun Petiţii după Petiţii la ministere, cerând renunţarea la măşti şi vaccinare în rândul copiilor.
Oamenii sunt îngrijoraţi că treptat, treptat, autorităţile vor condiţiona prezenţa fizică la şcoală de vaccinare!
Aici, părinţii sunt cei care au un rol foarte important. Din păcate, foarte puţini iau poziţie fermă împotriva abuzurilor ce au loc asupra copiilor, mulţi preferând să îşi vadă copilul cu masca pe figură şi să stea în spatele gardului şcolii fără a avea acces în clădire să îşi vadă copilul în bancă, în clasa I, supunându-se ordinelor (deocamdată nepublicate în Monitorul Oficial, deci nule) venite de la autorităţile... competente!
Da, ordinele introduce în Legea 55/ 2020 (cea cu nesfârşita Stare de alertă) erau pentru anul şcolar 2020-2021, nu şi pentru începutul acestui an şcolar 2021-2022!
Aşa că se fac... eforturi pentru ca ordinele noi să fie introduse în respectiva lege prin aprobarea Parlamentului.
Aşadar, ordinele ce fac referire la condiţiile sanitare de desfăşurare a anului şcolar 2021-2022 nu îşi pot face efectul, deocamdată! Părinţi, ce aşteptaţi?