Ultima editie tiparita in format pdf

Unii cu „ciolanul”, alţii cu restricţiile!

Publicat pe 2021-09-06 14:10:16Mihail Marinescu

Mereu şi mereu aceleaşi „măsuri” aberante care, iată, nu oferă niciun rezultat bun

Oameni buni, nu vă panicaţi!

În timp ce unii se ceartă pe „ciolan” – a se vedea ce se întâmplă în această perioadă în clasa politică – alţii îşi văd mai departe de „agenda sanitară” şi aduc în discuţie o posibilă revenire a măştilor purtate în aer liber!
Ne întrebăm, logic şi firesc, pentru ce să mai pui în aplicare nişte măsuri care nu au dat rezultate bune nici în trecut? S-a schimbat în bine ceva de când autorităţile ne-au obligat (ilegal) de a purta masca pe faţă? Că, dacă ne luăm după cifrele lor, vedem că nu, că acel virus gripal încă există şi, iată, are şi „tulpini”! A, au mai rămas măşti de vândut prin magazie!
Aha! Dar, o dovadă ştiinţifică referitoare la utilitatea purtării măştilor aveţi? Păi de ce să fie aşa ceva! Important este ca lumea să fie speriată şi, de frică, să cumpere şi să şi poarte aia pe faţă!
Măştile acestea sunt făcute a fi purtate în zone sterile, în încăperi sterile (cum sunt cabinetele medicale, spitalele) nu să fie purtate în spaţii publice, că există pericolul contaminări cu bacterii periculoase pentru sistemul respirator. Asta o spun specialiştii în domeniul sanitar, cei a căror voce nu prea e lăsată să se audă în spaţiul public.
Cum emite cineva un pronostic, că domne vine „valul... în toamnă, în primăvară”, cum se întâmplă exact aşa şi, ca la comandă, sunt date la TV cifre în creştere de „cazuri” şi se impun aceleaşi restricţii aberante, carantinare şi măşti, toate începând cu date calendaristice fixe, 1 sau 15 ale lunii! Ce bizar! Virusul „atacă” în date fixe?
Nu se gândeşte absolut de loc faptul că tocmai măsurile astea ar fi cele care ar putea să „protejeze” virusul?
De un an şi jumătate, oamenii au căpătat imunitate, mulţi pe cale naturală, ceea ce este foarte bine.
O imunitate naturală protejează organismul uman timp de 18 ani, o spun specialiştii! Aşa că terminaţi-vă cu isteriile şi nu mai speriaţi lumea! Cum se face că aceaste mesaje „vine valul....” apar numai atunci când se ştie că, de obicei, îşi face apariţia gripa sezonieră? Ce coincidenţă! Şi mai sunt şi testele acelea care oferă un procent însemnat de rezultate false. Să nu uităm asta.
Să nu uităm că în mod normal omul mai şi răceşte, mai face şi gripă. Nu s-a inventat acum nici strănutul şi nici tusea sau temperatura! Fiţi curajoşi oameni buni şi comportaţi-vă normal!