Ultima editie tiparita in format pdf

Polițiștii Serviciului Rutier, acțiuni în centrul Ploieștiului

Publicat pe 2021-09-08 10:23:57Daniel Lazăr

Polițiștii Serviciului Rutier au acționat, marți, 7 septembrie, între orele 11.00-14.00, preponderent în zona centrală a municipiului Ploiești, unde intensitatea traficului rutier, coroborată cu frecvența apariției pietonilor indisciplinați, îi expune adesea pe aceștia producerii unor accidente. Cu această ocazie, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.815 de lei, dintre acestea 5 amenzi fiind aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranță, 3 pentru folosirea telefonului mobil, 5 pentru neacordare prioritate pietoni, 14 la pietoni pentru traversare prin loc nepermis, 1 la depăsire neregulamentară, 2 pentru lipsă documente și 2 la alte abateri. De asemenea, au fost reținute 6 permise de conducere și un certificat de înmatriculare retras. Totodată, polițiștii au reținut și o autorizație TAXI. 
 Polițiștii recomandă pietonilor: 
 Să se asigure temeinic înainte de a traversa strada! 
Să se angajeze în traversarea străzii doar atunci când șoferii au oprit pentru a le acorda prioritate! 
Să nu se deplaseze pe partea carosabilă, iar acolo unde nu există trotuar sau acostament (preponderent în mediul rural), să se deplaseze pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia! 
Să nu traverseze prin faţa sau prin spatele mijloacelor de transport în comun, atunci când acestea sunt oprite în staţie! 
Copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi! – copiii imită comportamentul rutier al adulţilor. 
 Pe conducătorii de vehicule îi sfătuiesc să reducă viteza de deplasare şi să circule cu atenţie sporită: 
 La apropierea de trecerea pentru pietoni, astfel încât să poată opri şi acorda prioritate! 
În zona instituţiilor de învăţământ, obiectivelor social-culturale sau economice, unde observă un flux mare de pietoni, în special copii! 
La apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun, în special cele care nu sunt prevăzute cu alveole sau refugii pietonale, unde unii pietoni se pot angaja în traversare prin faţa mijlocului de transport! 
La apropierea de unul sau mai mulţi pietoni care se deplasează pe partea carosabilă, indiferent de sensul de mers.