Ultima editie tiparita in format pdf

Reapare Polidinul! Să vedem şi când se produce minunea

Publicat pe 2021-08-23 11:29:00Mihail Marinescu

Produsul o să fie comercializat ca supliment alimentar, ca spray nazal şi sub forme de ursuleţi!

Ce ar fi însemnat pentru populaţie, în perioada „epidemiei de covid”, dacă Polidinul ar fi existat, dacă nu ar fi fost restras din uz în urmă cu câţiva ani?

Veşti super bune pentru români din partea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Reprezentanţii acestui institut anunţă că reluarea producţiei de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepţie românească, a depăşit etapa de laborator şi că produsul o să ajungă pe piaţa de suplimente alimentare.
Astfel, Polidinul va fi fabricat şi comercializat sub forme mai atractive pentru diferitele categorii de populaţie: ursuleți și spray nazal!
Specialiștii mai anunță că vor continua testele clinice astfel încât Polidinul să fie repus pe piață și sub formă de medicament cu administrare injectabilă. Vă daţi seama ce ar fi însemnat pentru populaţie, în perioada „epidemiei de covid” dacă Polidinul ar fi existat, dacă nu ar fi fost restras din uz în urmă cu câţiva ani? Poate că nici nu am fi avut „cazuri” şi ar fi existat şi o posibilitate ca ţara noastră să facă bani frumoşi din comercializarea Polidinului peste hotare!
Polidinul a apărut ca un concept românesc de înlocuire a Omnadinului care era utilizat în perioada interbelică. Este un preparat imunomodulator care a fost inventat la Institutul Cantacuzino în anul 1966 și care a fost produs până în anul 2012.
Preparatul are ca principal scop profilaxia, mai exact utilizarea pentru stimularea rezistenței antiinfecțioase nespecifice. Este benefic și ca tratament adjuvant în diverse infecții (ale căilor respiratorii, uro-genitale, chiar și gripa) și arsuri.
Se recomanda administrarea preparatului în timpul anotimpurilor reci, când frecvența infecțiilor acute este ridicată.