Ultima editie tiparita in format pdf

Județul Prahova, locul III pe țară în privința rezultatelor de la Titularizare!

Publicat pe 2021-07-30 17:41:33Mihail Marinescu

De remarcat faptul că 3 candidați au obținut nota 10, iar 389 de candidați au obținut note între 7 și 9,99. În condițiile în care sunt vacante 160 de posturi cu contract pe perioadă nedeterminată (cele mai multe din țară), avem de unde alege cadre didactice pentru perioada următoare, dar depinde și de specializare dar și de preferințele lor!

Rezultate slabe înregistrate la Concursul de Titularizare din acest an, doar 49,24% dintre cadrele didactice prahovene reușind să obțină notă mai mare sau egală cu 7, notă cu care candidatul are pretenția să ocupe un post cu contract pe perioadă nedeterminată.
Totuși, dacă în județul Prahova a fost cum a fost, ei bine la nivel național situația este și mai ciudată, în sensul că doar 44,47% au luat peste 7!
În aceste condiții, Prahova are procentaj mai bun, peste media națională (ca de obicei), și se situează pe locul III în țară în privința procentajului notelor mai mari sau egale cu 7.
Procentul notelor între 5 și 7 este, în Prahova, de 31,90%. Din promoția curentă 50,4% dintre candidați au obținut note peste 7 (șapte), ceea ce situează județul Prahova pe locul 2 la nivel național.
De remarcat faptul că 3 candidați au obținut nota 10, iar 389 de candidați au obținut note între 7 și 9,99. Sunt scoase la concurs 1.189 de coduri, însemnând în jur de 1.000 de norme didactice.
Numărul posturilor titularizabile, adică a celor care sunt cu contract pe perioadă nedeterminată, este de 160, cele mai multe din ţară!
La proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar s-au prezentat 866 de candidați, din totalul de 1.082 de candidați înscriși.
În centrele de evaluare au fost notate 792 de lucrări, întrucât: 74 de candidați s-au retras din concurs din motive personale sau medicale, în conformitate cu prevederile metodologiei iar lucrările a 2 candidați au fost anulate din motive legate de nerespectarea metodologiei. S-au depus un număr de 181 de contestații, la sediul inspectoratului școlar județean sau transmise prin mijloace electronice. Rezultatele finale se afișează în data de 3 august la sediul inspectoratului școlar județean și pe site. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).
Proba practică și inspecția la clasă au fost eliminate pentru anul în curs prin OUG nr. 70/2020, aprobată prin Legea nr. 179/2020, cu modificările şi completările ulterioare. Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice, organizate de către inspectoratul școlar, în intervalul 4 - 5 august, ne anunță Inspectoratul Școlar Județean Prahova.