Ultima editie tiparita in format pdf

Sancţiuni contravenţionale în valoare de zeci de mii de lei aplicate de poliţiştii locali în perioada 26-30 iulie

Publicat pe 2021-08-09 12:44:04Mihail Marinescu

Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au aplicat, în cursul săptămânii 26 – 30 iulie 2021, un număr de 17 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 34.200 lei, dintre care 12 amenzi în valoare de 30.000 lei au fost aplicate operatorului de salubritate pentru neasigurarea prestării serviciului de salubrizare conform prevederilor contractuale și regulamentului de salubrizare, pentru nerespectarea graficului de evacuare a deșeurilor menajere și asimilabile acestora, pentru neefectuarea curățeniei și igiena căilor publice, precum și pentru neasigurarea containerelor în funcție de cantitatea de deșeuri generată de producători în urma reamenajării interioare și/sau exterioare a locuințelor.

Amenzi în parcuri
În zilele de week-end, polițiștii locali au continuat desfășurarea acțiunilor în zonele publice de agrement, care au avut ca scop prevenirea, combaterea, depistarea și sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și a curățeniei localității.
Polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică, atât echipați cu uniforma de serviciu și mijloacele din dotare, cât și în civil, precum și cei din Birourile de Intervenție Rapidă, au patrulat în zona parcurilor și a locurilor de joacă pentru copii. În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.325 lei, după cum urmează:
- Pentru abandonarea de deșeuri menajere și asimilabile acestora pe domeniul public (ambalaje, coji de semințe) – 21 sancțiuni contravenționale;
- Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice – 17 sancțiuni contravenționale;
- Pentru încălcarea prevederilor legale privind consumul produselor din tutun – 10 sancțiuni contravenționale;
- Pentru scăldatul și spălatul de către persoanele fizice în lacurile amenajate în parcuri și grădini publice – 9 sancțiuni contravenționale.

Șicanare în trafic lăsate cu încătuşări!
Duminică, 1 august a.c., în jurul orelor 20:40, un echipaj auto al Poliției Locale Ploiești, care executa serviciul de patrulare, a observat un incident între doi conducători auto, la intersecția str. Gh. Lazăr cu B-dul Republicii.
Conducătorul unui autoturism marca SAB a blocat accesul altui autoturism, marca Opel, iar din prima mașină au coborât trei persoane care s-au îndreptat amenințător către șoferul celui de-al doilea autoturism.
Polițiștii locali au intervenit pentru aplanarea conflictului, au procedat la încătușarea celor trei persoane recalcitrante, solicitând sprijinul echipajului de intervenție al Poliției Locale, cât și al lucrătorilor din cadrul Secției nr.1 de Poliție.
Persoanele în cauză au fost conduse la Sectia nr.1 Poliție pentru continuarea cercetărilor.