Ultima editie tiparita in format pdf

Start la înscrierile pentu Concursul Naţional “Tinerii dezbat”

Publicat pe 2016-03-04 11:54:21Mihail Marinescu

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice împreună cu Reprezentanţa UNICEF în România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Departamentul pentru Relaţii Interetnice şi Asociaţia Română de Dezbateri, Oratorie şi Retorică, în parteneriat cu Romanian-American Foundation, au lansat înscrierile la  pentru cea de-a VII-a ediţie a Concursul Naţional „Tinerii Dezbat”.

Tinerii Dezbat” este cel mai amplu campionat de dezbateri adresat elevilor de liceu din România. Alcătuit din trei etape competiţionale distincte (judeţeană sau de selecţie, regională şi naţională) şi un seminar de formare adresat profesorilor coordonatori, Concursul „Tinerii Dezbat” invită profesorii, alături de elevii lor, într-o experienţă de învăţare a argumentării şi de formare a gândirii critice. Concursul Naţional „Tinerii Dezbat” pune faţă în faţă echipe de elevi pentru a dezbate teme diverse, cu scopul dezvoltării competenţelor de comunicare şi a atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerilor pentru participarea activă la viaţa socială.

Pentru a participa la ediţia din acest an, liceele se pot înscrie până la data de 15 martie a.c., prin depunerea la inspectoratele şcolare judeţene a formularului de aplicaţie, disponibil atât pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, precum şi pe site-ul competiţiei http://tineriidezbat.ro. Fiecare liceu poate înscrie o singură echipă formată din 3 elevi, coordonaţi de un profesor.

Etapele regionale se vor desfăşura în perioada 20-22 mai 2016, iar etapa naţională va avea loc la Zalău, în perioada 10-12 iunie 2016.

La ediţia trecută, la etapa regională, premiul I a fost câştigat de echipa Colegiului Naţional “N. Grigorescu” din Câmpina.