Ultima editie tiparita in format pdf

Cimitirul Evreiesc din Ploiești a fost vandalizat

Publicat pe 2021-06-07 11:21:45Daniel Lazăr

Poliţiştii Secţiei 2 Ploieşti au deschis un dosar penal pentru profanare de cadavre sau morminte, după ce mai multe monumente funerare din Cimitirul Evreiesc din localitate au fost distruse. 
"Cu ocazia cercetării la faţa locului s-a constatat că cele sesizate se confirmă, trei dintre aceste monumente fiind găsite sparte. Cercetările sunt continuate în vederea identificării autorilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte", precizează IPJ Prahova. 
 Deputatul Silviu Vexler, preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, a catalogat incidentul de la Ploieşti drept "unul dintre cele mai abjecte acte posibile".   Primăria Ploiești a condamnat cu fermitate astfel de acte și îi asigură pe toți membrii comunității evreiești din Ploiești, cu care administrația are o lungă tradiție a relațiilor de excelență, de întregul sprijin moral și, totodată, de susținere pentru remedierea situației. În această dimineață, echipele S.G.U. vor evalua zona vandalizată, astfel încât să se poată demara, în cel mai scurt timp, lucrările pentru remedierea pagubelor. 
 ”Ploieștiul a avut întotdeauna o relație excelentă cu reprezentanții comunității evreiești. Suntem alături de ei și în astfel de momente. Ploieștiul rămâne un oraș deschis tuturor cetățenilor săi, alături de care construim, în fiecare zi, un viitor mai bun. Doar împreună putem face ceva care să reziste în timp. Condamnăm astfel de acte, care țin de negura istoriei. Sunt convins că organele abilitate își vor face datoria și vinovații vor fi aduși în fața justiției”, a declarat Andrei Liviu Volosevici, primarul Municipiului Ploiești.