Ultima editie tiparita in format pdf

Parcometre cu... probleme!

Publicat pe 2021-07-19 15:06:38Mihail Marinescu

SGU răspunde că „au fost câteva probleme, în cursul dimineţii (n.r. 16 iulie), care au fost rezolvate...”

Ceva nefiresc s-a întâmplat cu parcometrele, în Ploieşti! De exemplu, în parcarea de la Halele Centrale, cetăţenii nu primeau bon fiscal pentru suma achitată, bon care să justifice plata aferentă! Era cam naşpa treaba asta!
Ei bine, dacă un nene nu achită locul unde îşi parchează maşina i se blochează autovehicolul, că aşa scrie pe site-ul SGU (sguploiesti.ro): „Neachitarea tarifului de parcare, conform actelor normative locale, are drept consecinţă aplicarea măsurii de blocare a autovehiculului”!
Tot pe site-ul SGU Ploieşti citim că Societatea respectivă „încasează taxele pentru folosirea locurilor de parcare şi eliberează autorizaţiile de parcare, urmăreşte achitarea de către aceştia a sumelor stabilite prin legislaţia în vigoare”. Excelent!
Atunci, haideţi şi cu bonurile, să aibă omul dovada că a achitat parcarea! Poate că era doar o defecţiune de moment, cine ştie, sau că au rămas parcometrele fără hârtie...!

SGU a răspuns
În urma unei solicitări ale noastre la SGU Ploieşti, instituţia ne-a răspuns că „din informaţiile furnizate de colegi, au fost câteva probleme, în cursul dimineţii (n.r. 16 iulie), care au fost rezolvate de colegii de la Biroul Parcări. Am comunicat sesizarea dvs. către acest birou, urmând să fie verificat, din nou, aspectul sesizat”.
Iată că digitalizarea asta nu e întodeauna ceva sigur şi mai apar şi sincope, pe care, ce să vezi, tot omul le poate rezolva, nu vreo inteligenţă artificială!
Mulţi sunt de părere că mult mai bine era, în situaţia de faţă, cu metoda clasică, cea în care o persoană stătea în parcare şi emitea o factură şoferului.