Ultima editie tiparita in format pdf

Noutăţi despre Titularizare 2021

Publicat pe 2021-07-13 14:01:58Mihail Marinescu

Prahova este judeţul cu cele mai multe posturi titularizabile scoase la concurs!

A mai rămas o săptămână până când se susţine concursul naţional pentru ocuparea posturilor didactice/ catedrelor vacante/ rezervate în învăţământul preuniversitar, concurs cunoscut sub denumirea, mai scurtată, de Concurs de Titularizare. Acesta este programat a se desfăşura pe 21 iulie. Rezultatele vor fi afişate pe 27 iulie, iar cei nemulţumiţi de note vor putea depune contestaţii pe 27 şi pe 28 iulie. Rezultatele finale se vor afişa pe 3 august.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).
Pentru a participa la tot procesul ocupării posturilor, catedrelor vacante/ rezervate, din învăţământul prahovean, s-au înscris, 1.184 de candidaţi. Dintre aceştia, 1.083 sunt înscrişi pentru proba scrisă, de pe 21 iulie.
De reţinut că, dintre cei înscrişi, se află 186 de absolvenţi promoţia 2021. Ei trebuie să se prezinte la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, pe 15-16 iulie, pentru validarea fişelor de înscriere.
Sunt scoase la concurs 1.189 de coduri, însemnând în jur de 1.000 de norme didactice.
Numărul posturilor titularizabile, adică a celor care sunt cu contract pe perioadă nedeterminată, este de 160, cele mai multe din ţară!
Cele mai multe posturi/ catedre libere sunt de educator (48 la număr), de profesor de educaţie.fizică (31), de învăţător (26), iar printre cele mai puţine găsim pentru catedrele de română (2), fizică (1).

Vedeţi unde se susţine proba scrisă
În judeţul Prahova proba scrisă a concursului are loc în patru centre de concurs, repartizarea disciplinelor pe centru fiind următoarea:
Centrul nr. 1 – Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” Ploieşti, strada Gh. Doja nr. 98: învăţători, limba şi literatura român, matematică, informatică, limba franceză, limba germană, limba latină;

Centrul nr. 2 – Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” Ploieşti, Bulevardul Independenţei nr. 8: educatoare, limba engleză;

Centrul nr. 3 – Colegiul „Spiru Haret” Ploieşti, strada Constructorilor nr 8: biologie, educație socială (gândire critică și drepturile copilului, educație interculturală, educație pentru cetățenie democratică), psihologie, economie-educație anteprenorială/educație-economico-financiară, filosofie-logică, argumentare și comunicare), consiliere psihopedagogică, educaţie fizică, educaţie fizică-antrenori, religie ortodoxă, educaţie muzicală, educaţie muzicală specializată, educaţie plastică/ arte vizuale, arta actorului, educaţie tehnologică, discipline tehnice;

Centrul nr. 4 – Scoala Gimnaziala „Radu Stanian” Ploieşti, strada Bobâlna nr. 76: fizică, chimie, istorie, geografie.