Ultima editie tiparita in format pdf

„România educată”, cu ideologii ciudate ce sunt introduse cu forţa în şcoală, în societate!

Publicat pe 2021-07-08 14:28:46Mihail Marinescu

După vreo cinci ani de stat la naftalină, proiectul „România educată” a fost readus la... lumină şi grăbit să fie implementat! De ce tocmai acum? Să fie acest proiect o garanţie că vor veni banii de la Bruxelles pentru PNRR?

„România normală” şi „România educată” sunt două dintre „proiectele” cu care actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis, a „defilat” prin campanii electorale!
Despre cât de multă „normalitate” este în România de vreo 7 ani, nu are rost să comentăm, pentru că fiecare dintre cetăţenii acestei ţări le ştie pe ale sale şi poate să concluzioneze dacă e sau nu bine.
„România educată”, însă, este proiectul ce a fost readus la... viaţă după vreo 5 ani de stat prin sertarele unor birouri!
Ieri, 7 iulie, Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie la TV în care a vorbit, în stilul său caracteristic, despre cum ar vrea el să arate învăţământul în România!
Dar de ce tocmai acum să vorbeşti despre acest lucru şi să se schimbe Legea Educaţiei acum, spre finalul mandatului său de preşedinte?
Să fie acest proiect o garanţie că vor veni banii, la toamnă, de la Bruxelles pentru PNRR?
Ne aflăm într-o perioadă în care şcoala a fost transformată enorm, nu în bine. Şcoala trebuie să reprezinte un spaţiu al educaţiei, însă vedem că acest spaţiu a fost „violat” de nişte ideologii ciudate, în care îşi fac apariţia pornografii încă de la grădiniţă şi clase primare, multe aberaţii ce atentează la valorile umanităţii.
A se vedea acea lege a educaţiei pentru sănătate care, de fapt, ascunde învăţături despre sex predate copilaşilor aflaţi la vârste când învaţă să vorbească şi să scrie corect! Lege susţinută chiar de către cel ce susţine şi cere, acum, implementarea proiectului „România educată”! Educată cum? Aşa, cu sex arătat copilaşilor? Doamne fereşte!
Mai mult decât atât, se dorea, de către şeful de la Cotroceni, ca această „materie” să fie predată elevilor fără a fi nevoie de acordul părinţilor, dar, din fericire, cerinţa aceasta a fost respinsă de către Parlament. Mai mult decât atât, şcoala a devenit şi un fel de câmp de luptă şi de propagandă politică. Vedem cum şefi de inspectorate şcolare sunt puşi pe funcţii cu delegaţie, mai toţi fiind membri sau susţinători ai partidului sau al unuia dintre partidele aflate la guvernare sau vreo rudă cu vreun politician! Vedem cum paginile de site-uri de soclializare ale instituţiilor şcolare sunt folosite pentru a se posta afişe electorale, ceea ce este contrar legilor.
Despre asta ar trebui să se vorbească în „România educată”, domnilor!
Dar nu, că se consideră a fi important ca un elev să ştie despre „schimbările climatice” şi, bineînţeles, despre „utilitatea vaccinării”!
„Un absolvent de liceu, indiferent de profil, trebuie să poată înţelege problemele puse de schimbările climatice sau utilitatea vaccinurilor, asta înseamnă să ne asigurăm că cetăţenia activă nu rămâne doar un deziderat declarativ” a declarat Iohannis!
Ce treabă să aibă vaccinarea (care este un act medical ce ţine de intimitatea fiecăruia) cu Învăţământul?
Ce are Sula cu Prefectura, măi nene măi? Adică se doreşte ca vaccinarea să devină cumva vreo materie şcolară? Şi când să se predea despre vaccinare, înainte sau după ora de „educaţie sexuală”?
Se doreşte a se implementa oamenilor în cap că este foarte indicat ca omul să devină cobai pentru industria farmaceutică? Incredibil!
Vizibil bronzat la faţă şi fără mască (dacă o purta nu s-ar mai fi văzut bronzul, evident!) Klaus Iohannis a ieşit în faţa camerelor de filmat şi le-a transmis românilor că este extrem de important ca acest proiect să fie pus în practică, cât mai repede!
Această grabă a preşedintelui intervine la câteva zile după ce a început să se vorbească, pe la Parlamentul European, despre desfiinţarea inspectoratelor şcolare! Nu ştim dacă e vreo legătură, dar, în urmă cu ceva ani, când a fost anunţat acest proiect „România educată”, nu puţini erau cei care spuneau că se doreşte desfiinţarea inspectoratelor şcolare odată cu adoptarea acestui proiect.
Să vedem dacă proiectul în sine a fost, între timp, modificat în acest sens şi dacă, după cele câteva zile de dezbateri publice, se vor aduce ceva schimbări asupra sa.