Ultima editie tiparita in format pdf

Colegiul „Spiru Haret” din Ploieşti, unul dintre colegiile de prestigiu din învăţământul local şi naţional, îşi prezintă oferta educaţională pentru 2021-2022

Publicat pe 2021-07-06 16:51:41Prof. Cristina Chiţa şi Prof.Luminiţa Radu - Colegiul Spiru Haret Ploiești

Colegiul Spiru „Haret Ploieşti” este unul dintre liceele ploiștene care se bucură de un prestigiu în continuă creștere în rândul liceenilor prahoveni.
Colegiul este amplasat foarte aproape de Gara Sud Ploiești, cu o poziție retrasă față de artera principală a orașului. Colegiul deţine o curte spatioasă, de asemenea un cămin cu cantină pentru elevii navetiști, cabinet medical, o bibliotecă spațioasă și bine dotată. Oferta colegiului este foarte variată.
Este un colegiu care oferă specializări multiple printre care: matematică-informatică, filologie, științe ale naturii, electronică automatizări, având două filiere: filiera teoretică cu profil real și umanist și filiera tehnologică tehnică.
Filiera tehnologică are două domenii: mecanică și electronică automatizări.
Domeniul mecanic pregătește elevii pentru următoarele specializări: tehnician mecatronist și tehnician proiectant CAD. Domeniul electronică automatizări pregătește elevii pentru specializarea tehnician în automatizări.
De asemenea, colegiul are în compenența sa și clase de seral, oferind posibilitatea celor care nu au terminat liceul să-și poată continua studiile. Colegiul organizează forma de învățământ postliceal cu specializarea tehnician operator mașini cu comandă numerică. Invățământul profesional pregătește elevii în specializările: operator mașini cu comandă numerică, sudor, tehnician mecanic pentru întreținere și reparații.
Colegiul deține laboratoare moderne de informatică, matematică, fizică, chimie dotate cu calculatoare sau laptopuri. De asemenea, corpul didactic este bine pregătit, foarte mulți profesori având un bun renume în învățământul prahovean.

Planul de şcolarizare al Colegiului „Spiru Haret” pentru anul şcolar 2021-2022
La liceu, clasa a IX-a:
-filiera teoretică, profil real: 1 clasă de Matematică –Informatică intensiv informatică; 1 clasă de Matematică – Informatică intensiv limba engleză, 1 clasă la Ştiinţe ale naturii. La profil umanist, tot clasa a IX-a, o clasă la Filologie;
- filiera tehnologică, profil tehnic: mecanică 1 clasă la specializarea/ calificarea profesională tehnician mecatronist şi două clase la Tehnician proiectant CAD; profil tehnic - electronică automatizări 2 clase.

Postliceal (anul I): mecanică - tehnician operator mașini cu comandă numerică 1 clasă;

Învăţământ profesional (clasa a IX-a):
- mecanică – sudor 2 clase;
- mecanică - operator la mașini cu comandă numerică 1 clasă;

Liceal (clasa a XI-a seral): filiera tehnologică, profil tehnic, mecanică - tehnician mecanic pentru întreţinere şi reparaţii 1 clasă.

Medii de admitere liceu 2020:
- Matematică-Informatică: 9,16 – prima medie, 8,27 – a doua medie;
- Filologie: 8,92 – prima medie, 8,52 – a doua medie;
- Ştiinţe ale naturii: 8,93 – prima medie, 8,68 – a doua medie;
- Electronică automatizări: 8,49 – prima medie, 7,92 – a doua medie;
- Mecanică: 8,02 – prima medie, 7,18 – a doua medie.