Ultima editie tiparita in format pdf

Al doilea an consecutiv când se ascund numele şi prenumele elevilor la afişarea rezultatelor de la examene!

Publicat pe 2021-07-05 13:10:23Mihail Marinescu

Într-o perioadă în care oamenii sunt verificaţi, controlaţi dacă au făcut sau nu un anumit act medical şi filmaţi aproape peste tot cu camerele de supraveghere, unii sunt preocupaţi să ascundă numele elevilor pe motiv că aşa se protejează datele cu caracter personal! Stupid!

Ciudat este faptul că, la festivităţile de premiere organizate de autorităţi, mai ales dacă este şi în preajma alegerilor, se publică numele elevilor premianţi! Unde mai este protejarea datelor cu caracter personal?

Este al doilea an când asistăm la bătaia de joc legată de publicarea unor coduri în loc de nume şi prenume elevilor atunci când se afişează rezultatele de la examene.
Ministerul Educaţiei invocă o lege a Uniunii Europene, ce spune ceva despre protejarea datelor cu caracter personal!
Ce date cu caracter personal? Că doar nu apar numerele de telefon sau adresa de acasă!
Vă daţi seama şi cât timp pierd copiii căutându-şi codul aferent personal, că trebuie să fie atenţi cu fiecare cifră din acel cod?  De asemenea, în situaţia în care viaţa privată nu prea mai este privată, că acum se ştie când foloseşti cardul bancar şi ce cumpărături faci cu el, se află public dacă ai sau nu făcut un anumit act medical, eşti filmat cu camerele de supraveghere, să spui că este interzis a se utiliza numele  invocând dreptul la intimitate este de-a dreptul o bătaie de joc la adresa oamenilor.
Păi, atunci când au loc festivităţi de premiere organizate inspectorate şcolare, de primării şi consilii judeţene, mai ales în an electoral, cum se face că se dau publicităţii numele elevilor premianţi, alături de numele edilului?
Cum vine asta, domnilor care ne „fluturaţi” legile UE? Cu legile din Constituţie ce facem? Cu logica ce facem?
Atunci, hai să nu mai se publice nici numele politicienilor, mai ales atunci când candidează. Să nu mai apară nici numele celui care ocupă funcţia de ministru al Educaţiei! Să se scrie tot coduri aşa cum apar în cazul elevilor în loc de nume.
Oameni buni, în primul rând, UE nu are dreptul să oblige o ţară să facă aşa cum se decide la Bruxelles pentru că atunci se pierde Suveranitatea ţării respective şi, de asemenea, dacă deciziile vin în contradicţie cu Constituţia ţării respective, asta în cazul altor multe situaţii.
Vedem foarte bine că sunt şi decizii stupide ce se iau la Bruxelles, cum ar fi mâncatul viermilor de către europeni şi predarea sexului la grădiniţe şi şcoli! Chiar nu mai avem niciun cuvânt de spus şi stăm şi aplicăm toate aberaţiile decis de unii în afara ţării?