Ultima editie tiparita in format pdf

Din ce în ce mai mulţi absenţi de la „Bac”!

Publicat pe 2021-07-01 14:10:54Mihail Marinescu

La proba la alegere a profilului și a specializării din cadrul primei sesiuni a examenului de Bacalaureat, probă desfășurată pe 30 iunie, au participat 4.927 de candidați (97%).
Pentru susținerea acestei probei scrise la una dintre următoarele discipline (Biologie vegetală și animală, Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică și argumentare, Sociologie și Psihologie) s-au înscris 5.091 de candidați, neprezentându-se 164 de candidați! Nu au fost eliminați candidați pentru fraudă sau tentativă de fraudă!
Ultima probă scrisă din această primă sesiune (limba și literatura maternă) are loc pe 1 iulie.
Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.
În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.
Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.