Ultima editie tiparita in format pdf

Şase elevi au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, în Prahova. Trei sunt de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”

Publicat pe 2021-06-30 15:31:16Mihail Marinescu

În Top 10 se află şi un candidat de la Şcoala din Comuna Gornet, cu media 9.92 

În acest an, Judeţul Prahova a se mândreşte cu un număr de şase elevi care au reuşit să obţină media 10 la Evaluarea Naţională. Trei dintre ei sunt de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” şi câte unul de la Colegiul Naţional „Nichita Stănescu”, de la Şcoala Gimnazială „Henri Mathias Berthelot” şi Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” Ploieşti.
Mai sunt 3 elevi cu 9.95, dintre care doi tot de la C.N. „Mihai Viteazul”.
În Top 10 găsim şi un elev sau o elevă (că nu apare decât un cod în loc de numele candidatului, că aşa cică e normal acum!) de la Şcoala din Comuna Gornet, cu media 9.92! Bravo lui! Sau bravo ei!
Cea mai mică medie este 1.20 şi aparţine unui candidat de la o şcoală din Mizil.
Rezultatele le puteţi afla de pe evaluare.edu.ro. Fiecare elev trebuie să introducă codul primit de la școală, pentru a vedea notele pe care le-a obținut la examene.

Contestaţiile se pot depune până pe 30 iunie, până la ora 12:00
Acestea sunt notele inițiale de la examen, care intră în calculul mediei de admitere la liceu, dacă nu sunt modificate după contestații.
Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.
Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.
Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Atenţie la completarea fişelor de opţiuni în vederea Repartizării computerizate (24 iulie)
În perioada 16 – 22 iulie are loc procedura de completare a opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, la unitatea de învăţământ sau prin formular transmis electronic. Completarea fiselor de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a care doresc să participe la admitere în alt judeţ şi depunerea/transmiterea fiselor, conform procedurii stabilite de Comisia naţională de admitere.

Ce mai cuprinde calendarul Admiterii:
16 – 22 iulie – Verificarea de către părinţi şi candidaţi a corectitudinii datelor din fişa listată de calculator, corectarea eventualelor greşeli în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator, operaţiuni ce se vor realiza utilizând aplicaţia informatică centralizată;
23 iulie – Verificarea şi corectarea eventualelor erori din bazele de date, precum candidaţi aflaţi în baza de date pentru admiterea computerizată şi care au fost deja admişi la liceele la care se susţin probe de aptitudini etc., de către Comisia naţională de admitere şi comisiile de admitere judeţene/a municipiului Bucureşti; transmiterea modificărilor la comisia naţională;
23 iulie – Corectarea erorilor şi confirmarea încheierii modificărilor în aplicaţia informatică centralizată;
24 iulie – Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2021 – 2022.