Ultima editie tiparita in format pdf

111 candidaţi nu s-au prezentat la prima probă a Bac-ului de vară!

Publicat pe 2021-06-29 10:58:33Mihail Marinescu

La prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021, desfăşurată pe 28 iunie, cea de la Limba și literatura română, au fost prezenți 4.727 de candidați (97% din totalul candidaților înscriși).
Dintre aceştia, 3.744 candidați au provenit de la profil real şi 983 de la profil uman. Nu s-au prezentat la probă 111 candidaţi, ne anunţă Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova.
Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un candidat, acesta nemaiputând avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.
Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar: 29 iunie – proba obligatorie a profilului; 30 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării; 1 iulie - Limba și literatura maternă.
Primele rezultate vor fi afișate în data de 5 iulie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.
Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.