Ultima editie tiparita in format pdf

Cetăţenii români nu mai trebuie să fie carantinaţi atunci când se întorc din state „galbene” şi „roşii”

Publicat pe 2021-06-10 13:08:43Mihail Marinescu

Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 9/2021, care se referea la carantinarea românilor întorși din țări „galbene” și „roșii”.

Încep să cadă, pas cu pas, în Instanţe, hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din perioada „pandemică”. Astfel, Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 9/2021, care se referea la carantinarea românilor întorși din țări „galbene” și „roșii”.
Acţiunea a fost făcută de către avocat Elena Radu, fondatoarea Asociației „Coaliția pentru Apărarea Statului de Drept”.
Detalii soluţie: „Admite recursul declarat de RADU ELENA împotriva sentinţei civile nr. 814 din 25 mai 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi, în rejudecare: Respinge, ca inadmisibilă, cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul DEPARTAMENTUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Admite cererea formulată de reclamanta RADU ELENA, în contradictoriu cu pârâtul COMITETUL NAŢIONAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ. Anulează Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 9/2021. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, conform art. 402 din Codul de procedură civilă, astăzi 9 iunie 2021. Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, în 24 de ore de la pronunţare".