Ultima editie tiparita in format pdf

Un articol de publicaţie online a ajuns subiect de examen la Evaluarea Naţională! Aşa ceva....!

Publicat pe 2021-06-23 09:42:43Mihail Marinescu

De ce a fost ignorată bogata istorie a Literaturii române? Unde ne sunt scriitorii?

Astăzi, 22 iunie, au început emoţiile pentru elevii care au încheiat învăţământul gimnazial şi se pregătesc pentru a intra în cel liceal.
Ei au susţinut prima probă a Evaluării Naţionale, ce la Limba şi Literatura Română. Absolvenții din clasele a VIII-a au avut două texte la prima vedere cu o serie de cerințe. Fragmentele au fost din Sorin Titel „Pantera neagră” și Stela Giurgeanu „Falsa generozitate”, un articol publicat online!
Aşa ceva este incredil!
Elevii au învăţat, pregătindu-se pentru examen, despre romancieri, poeţi etc., iar minţile „luminate” din Ministerul Educaţiei s-au gândit că este mai bine, ca subiect de examen, să se ceară rezolvarea unor cerinţe dintr-un text al unui articol postat online în publicaţia Dilema Veche!
Păi, oameni buni, avem atâţia scriitori de renume, atâtea opere minunate despre care au învăţat generaţii după generaţii, dar iată că „progresismul” ăsta, ce pare tot mai mult impus, îi ignoră, dând cu bâta în baltă, cum se spune.
De ce îi ignoraţi bogata istorie a Literaturii române? Ne mirăm că nu s-a dat să se scrie despre covid sau despre vaccinare! Asta mai lipsea!
Joi, 24 iunie, se va desfășura proba la Matematică. Pentru Evaluarea Naţională s-au înscris 131.177 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre care 5.065 în județul Prahova.
Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14:00 (în centrele de examen).
Contestațiile pot fi depuse în zilele de 29 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 30 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.
Candidații care depun/transmit contestațiile prin mijloace electronice completează, semnează și depun/transmit tot prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.