Ultima editie tiparita in format pdf

Batjocura în şcoli se vrea continuată şi la examenele din acest an!

Publicat pe 2021-06-15 11:51:14Mihail Marinescu

Aceeaşi „placă”: „situaţie epidemiologică” este uzată chiar şi acum, când epidemia se evaporă pas cu pas!

Părinţi, ce faceţi, acceptaţi ca odraslele voastre să fie şi la examenele din acest an umilite, prin faptul că se impune „măsura” de a se sta cu masca pe figură? Plus că, prin şcoli, sunt desenate coridoare prin care elevii sunt obligaţi să păşeacă, de parcă prin parcuri nu se întâlnesc şi nu se îmbrăţişează!
 
Cine şi de ce există interesul ca panica să fie menţinută în populaţie?

Se apropie Evaluarea Naţională pentru elevi şi, cu această ocazie, Ministerul Educaţiei a postat, pe site-ul său, un ghid cu informaţii despre cum trebuie să se desfăşoare, după mintea celor de la minister, examenul celor care termină, acum, clasa a VIII-a.
Este uimitor cum, încă de la început, cititorului îi este... aruncată în faţă expresia celebră „siguranţă epidemiologică”! Este un întreg paragraf destinat aşa ziselor norme impuse elevilor la recomandarea nu ştim cui, că nu se specifică asta deloc.
Aveţi aici celebrul ghid.
Şi acum, când mai sunt doar câteva zeci de aşa zise „cazuri de covid” la nivel naţional, când toată lumea ştie că cei aflaţi la vârsta copilăriei sunt rezistenţi la infecţia aia, să iei acum tu, Minister al Educaţiei, „măsuri” de genul ăsta (distanţare între elevi, coridoare semnalizate, măşti pe figură, interzicerea schimbului de obiecte personale între elevi) este de-a dreptul ridicol.
Este o bătaie de joc la adresa elevilor, la adresa omenirii!
După ce domnul ministru al Educaţiei a încurajat procedura impusă de unele universităţi, prin faptul că la examene nu aveau voie decât studenţii vaccinaţi, acum acelaşi ministru aprobă aberaţiile astea de măsuri.
Cum, mă, să continui să faci aşa ceva în şcoli? Să existe coridoare semnalizate, cu imprimeuri pe jos arătând elevilor pe unde să păşească? Păi ce, şcoala a devenit puşcărie?
Ce este bătaia asta de joc?
Se interzice apropierea între elevi! Helooo, păi copiii aceştia s-au întâlnit până acum de „n” ori şi se îmbrăţişau prin parcuri, de exemplu. Să îi obligi acum ca, în şcoală, să nu se apropie este de-a dreptul penibil.
Masca pe figură şi acum? Pare că cei care iau decizii de genul ăsta urăsc oamenii, că altfel nu ne explicăm de ce şi acum se impune mizeria asta de mască, ce nu face deleoc bine sistemului imunitar.
Uite un sfat pentru cei care consideră că „masca salvează”: Măi, puneţi-vă cârpa aia pe faţă şi intraţi într-un spaţiu închis unde există viruşi periculoşi. Să vedem, vă salvează masca?
Aveţi curajul să faceţi asta dacă tot îi obligaţi pe oameni să stea cu masca aia pe figură la examene?
Părinţii elevilor ar trebui să ia taurul de coarne şi să nu le mai permită unora să îi umilească pe copii. Dar, s-a văzut că şi la unele şcoli, cu ocazia festivităţilor de sfârşit de an, părinţii au preferat să stea după gard în loc să protesteze pentru a fi lăsaţi să aibă acces în şcoală, să îşi vadă odrasla cu coroniţă pe cap, că doar odată în viaţă termină clasa I-a, a IV-a, a VIII-a, a XII-a! Unde sunteţi, părinţi? De ce nu vă impuneţi? Că doar este vorba despre copilul vostru!
Copiii sunt ai părinţilor, nu ai statului! Treziţi-vă!