Ultima editie tiparita in format pdf

Nici Eurovisionul nu mai este ce era!

Publicat pe 2021-05-25 12:22:21Mihail Marinescu; Foto: Getty Images

Moda etalării tatuajelor şi a busturilor goale, pe placul celor care au votat prin sms!

Ceea ce s-a întâmplat la ediţia din acest an a concursului Eurovision, găzduită de Rotterdam (Olanda), mai exact ce piesă şi ce trupă a devenit câştigătoare, reprezintă dovada clară că nici muzica nu mai este ce era!
Piesa câştigătoare depăşeşte cu mult tiparele clasice ale Eurovision, unde genul era muzica uşoară, în niciun caz rock-ul cântat de o manieră atât de grotească – cu bustul gol, cu tatuaje, băieţi cu unghii vopsite, cu cercei în urechi şi tot tacâmul rock-ului destrăbălat.
Ceilalţi concurenţi au interpretat muzică mult mai adecvată Eurovisionului, cu ţinute elegante, cu coregrafii originale şi tocmai aveam impresia că Eurovisionul pare să-şi fi revenit, după câţiva ani în care, pe ici pe colo, mai apăreau nişte unii cu măşti şi care se schimonoseau pe scenă, fiind declaraţi câştigători!
Dar, a apărut această trupă din Italia, la Eurovisionul din 2021, trupă numită Maneskin şi chiar ne-a trecut un gând că ei ar putea să producă surpriza, văzând cam în ce direcţie se îndreaptă societatea numită „progresistă”! Şi uite că surpriza avea să se producă.
Vă daţi seama, Italia, ţară cu un palmares extraordinar în ce priveşte muzica... şi ce muzică, serenade, canţonete, muzică uşoară, ca să nu mai vorbim despre opere, muzică clasică.
Practic, nu credem că există italian care să nu fredoneze o canţonetă.
Să trimiţi tu, Italia – ţara muzicii adevărate, o astfel de trupă rock la Eurovision este mai mult decât penibil.
Este vorba, totuşi, despre Eurovision, nu despre un festival de muzică rock!

Voturile ţărilor, practic, aproape că nici nu a mai contat
Maneskin a primit cel puţin 300 de voturi din partea publicului, cel mai mare punctaj obținut vreodată, în urma voturilor prin sms. Până la votul prin sms, pe primele locuri erau Elveţia şi Franţa, care au primit cele mai multe voturi din partea ţărilor!

Scandal la Eurovision Imediat după ce au fost anunțați câștigători, trupa Maneskin a fost implicată într-un scandal online legat de consumul de droguri. Pe rețelele de socializare a apărut o imagine cu solistul trupei care, conform internauților, ar fi consumat cocaină chiar în sala de spectacol.
După vizualizări, solistul trupei a ținut să lămurească lucrurile, pe contul său de Instagram. Mesajul artistului a fost următorul: „Thomas (chitaristul trupei) a spart un pahar. Asta se vedea pe imagini. Noi nu consumăm droguri, așa că vă rugăm, nu mai spuneți asta. Fără cocaină, vă rog. Suntem șocați de faptul că cineva ne acuză de așa ceva. Suntem împotriva drogurilor și nu am consumat niciodată substanțe interzise”!
După aceea, personajul cu pricina cică ar fi fost testat antidrog şi rezultatul testului a arătat că nu a consumat substanţe interzise!
Vă daţi seama ce ar fi însemnat ca cel care a ridicat trofeul deasupra capului să fie declarat consumator de substanţe interzise! S-ar fi făcut de râs şi organizatorul şi gazdele, iar lucrurile nu ar fi dat deloc bine nici pe plan diplomatic.