Ultima editie tiparita in format pdf

În SUA se verifică dacă tehnologia ARNm din vaccinurile noi provoacă inflamație cardiacă la adolescenți și tineri adulți

Publicat pe 2021-05-26 11:00:54Mihail Marinescu; Sursa: stiripesurse.ro

În România de ce nu se are în vedere un asemenea studiu?

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au comunicat că investighează rapoarte de inflamație cardiacă la adolescenți și tineri adulți care au fost vaccinaţi împotriva virusului covid-19, relatează blacknews.ro, citată de stiripesurse.ro. Observând că au existat „relativ puține” rapoarte de cazuri „ușoare” de miocardită, agenția a spus că Grupul său de lucru tehnic pentru siguranța vaccinului covid-19 ar trebui să investigheze și să comunice descoperirile destinatarilor vaccinului.
CDC informează că vaccinurile care utilizează tehnologia ARNm – de la companiile farmaceutice Pfizer și Moderna – par să provoace problema.
Vaccinurile care utilizează ARNm, care sunt relativ neobișnuite, utilizează acid ribonucleic mesager (ARN) pentru a crea o proteină care determină un răspuns imunitar în interiorul unei persoane, în timp ce vaccinul Johnson & Johnson folosește în schimb un adenovirus care a devenit incapabil să se reproducă.
Rapoartele de miocardită au fost observate în special la adolescenți și adulți tineri – și sunt mai susceptibile să apară la bărbați. Simptomele apar și după a doua doză, la aproximativ patru zile după vaccinare, a declarat Comitetul consultativ al CDC pentru practicile de imunizare într-o declarație din 17 mai.
„Majoritatea cazurilor par a fi ușoare, iar urmărirea cazurilor este în curs”, a declarat agenția în declarație, adăugând că „membrii consultativului au considerat că informațiile despre rapoartele de miocardită ar trebui comunicate furnizorilor”. „Informații suplimentare ar trebui colectate prin examinarea dosarului medical despre potențialele cazuri de miocardită care au fost raportate în VAERS”, potrivit CDC, referindu-se la sistemul de raportare a efectelor adverse ale vaccinurilor.
Informaţiile despre acest potenţial efect advers ar trebui furnizate clinicienilor pentru a îmbunătăţi recunoaşterea timpurie şi gestionarea adecvată a persoanelor care dezvoltă simptome de miocardită după vaccinare. Ministerul israelian al Sănătății anunţa, în aprilie, că monitorizează un număr mic de cazuri de persoane care dezvoltă inflamații cardiace după ce au primit vaccinul Pfizer.
Dar, tot în acea lună, directorul CDC, Dr. Rochelle Walensky, a declarat că oficialii nu au găsit nicio legătură între vaccinurile covid-19 și miocardita în rândul membrilor armatei.
„Nu am văzut niciun semnal și am căutat intenționat acest semnal în cele peste 200 de milioane de doze pe care le-am administrat”, a spus ea pe 27 aprilie.
Oficialii Pfizer și Moderna nu au răspuns până acum la o solicitare de comentarii formulată de The Epoch Times.