Ultima editie tiparita in format pdf

Hotărâri ale Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă nu sunt publicate în Monitorul Oficial! Avocatul Piperea face dezvăluirea!

Publicat pe 2021-04-01 14:38:24Mihail Marinescu

Aşadar, restricţiile nu au niciun temei legal, pentru că „un act normativ care nu este publicat în Monitorul Oficial nu există”, afirmă avocatul Gheorghe Piperea.

Cunoscutul avocat Gheorghe Piperea postează, pe pagina sa de Facebook, un anunţ foarte interesant, în care dezvăluie că majoritatea hotărârilor Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) nu au fost publicate în Monitorul Oficial, pentru faptul că nici nu au fost trimise pentru publicare!
Avocatul Piperea demonstrează cele afirmate prin ataşarea unei imagini cu o adresă oficială a Monitorului Oficial către o persoană fizică.
Se confirmă, astfel, că, „în perioada pandemiei, o singură hotărâre a CNSU a fost publicată în M.Of., mai precis, cea din 14 mai 2020, care și-a încetat efectele în 18 mai 2020, adică, după doar patru zile. Nicio altă hotărâre a CNSU, nici măcar cele cu efecte directe, nu au fost publicată în M.Of., pentru simplul motiv că nu au fost trimise la publicare”, se spune în postare. Piperea mai scrie, în continuare: „Culmea ironiei negre birocratice este că trei hotărâri ale CNSU cu efecte directe în societate, cele cu nr. 12-14 din 2021, nu sunt publicate nicăieri. Publicul nu știe nici măcar ce conțin aceste hotărâri.
Cu toate acestea, sunt luate măsuri în baza lor, inclusiv amenzi sau închideri de afaceri pe motiv că nu respectă dispozițiile acestor „hotărâri”. Repet cea am spus aseară - un act normativ care nu este publicat în M. Of. nu există”, afirmă avocatul Gheorghe Piperea.
Totodată, în aceeaşi postare la care am făcut referire, se atrage atenţia că „niciuna dintre aceste hotărâri ale CNSU şi, culmea, nici HG - urile pandemice, nici măcar cele privitoare la prelungirea la nesfârșit a stării de alertă, nu sunt supuse avizului prealabil al Comitetului Economic şi Social (CES), ceea ce este obligatoriu conform legii.
Reamintesc că CCR (n.r. Curtea Constituţională a României) a declarat neconstituționale în întregime legi sau ordonanțe de urgență care nu aveau acest aviz prealabil al CES, inclusiv legi de protecţie a consumatorilor contra abuzurilor băncilor”, specifică Piperea.