Ultima editie tiparita in format pdf

„Carantinarea” Educaţiei în România!

Publicat pe 2021-03-25 16:11:48Mihail Marinescu

Vacanţă de o lună pentru elevii ce nu se află în clasele terminale.

Semestrul al doilea, mai scurt cu o săptămână şi tot fără teze.

În urma şedinţei Comisiei de Dialog Social, susţinută pe 25 martie, la sediul Ministerului Educației şi Cercetării, s-a decis ca structura anului şcolar 2020-2021 să nu suporte modificări asupra claselor terminale., ci doar asupra celorlalte clase.
În comunicatul MEC se spune, ca de obicei, că deciziile ţin cont „de realităţile impuse de situaţia epidemiologică”!
Care realităţi, măi factori de decizie?
Care situaţie? Creşterea numărului de „cazuri de covid”?
Cum puteţi decide ceva în baza a ceva ce nu se face, respectiv a testărilor?
Cum să raportaţi un anumit număr de „infectaţi” la câtă populaţie este din moment ce nu se testează toată populaţia?
Cifrele cu incidenţa sunt aberante şi neclare atâta timp cât se practică metoda asta, adică se testează câteva mii de persoane cu teste ce dau multe rezultate false şi ce iese „pozitiv” se face raportul la numărul total al populaţiei, rezultând rata de incidenţă, nefăcându-se incidenţa doar la numărul celor testaţi! Oau!

Iată ce s-a decis, oficial
1. Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite, conform calendarelor deja aprobate și cunoscute: 22 - 25 iunie (Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a) și 28 iunie - 1 iulie (probele scrise ale examenului de bacalaureat. Probele de competențe din cadrul examenului de bacalaureat vor fi echivalate conform unei proceduri elaborate de către Ministerul Educației.

2. Cu excepția claselor terminale, pentru care structura anului școlar nu va suferi niciun fel de modificare, vacanța de primăvară va începe în data de 2 aprilie și se va încheia în data de 4 mai.

3. Pentru clasele terminale structura anului școlar NU va suferi niciun fel de modificare, vacanța/vacanțele de primăvară rămânând la datele planificate și cunoscute (2 aprilie - 11 aprilie pentru Sărbătorile Pascale Catolice și 30 aprilie - 9 mai pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe).
În intervalul 12 aprilie - 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activitățile didactice.

4. Semestrul al II-lea va fi redus cu o săptămână pentru toate clasele, cu excepția claselor terminale. Grupele din învățământul preșcolar, clasa pregătitoare, clasele I - a VII-a și clasele a IX-a, a X-a și a XI-a vor finaliza semestrul în data de 25 iunie, în loc de 18 iunie!

5. Având în vedere reducerea semestrului al II-lea cu o săptămână, prin sprijinul cadrelor didactice, într-un an școlar total atipic, în care tezele semestriale nu se vor mai susține și în care numărul notelor necesare încheierii situației școlare a fost redus, Ministerul Educației apreciază efortul acestora de a comprima perioada de final de semestru necesară încheierii situațiilor școlare.

6. Pentru filiera tehnologică și învățământul profesional și tehnic, finalul semestrului al II-lea va rămâne la datele stabilite și cunoscute.

7. Calendarele activităților aferente definitivării și titularizării rămân neschimbate.

8. Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și pretestările PISA rămân programate, în continuare, cu prezență fizică în toate școlile care funcționează în localități necarantinate. Evaluarea națională a elevilor din clasa a II-a se reprogramează din perioada 20 - 23 aprilie în intervalul 25 - 28 mai.

9. Pentru a reduce inechitatea determinată de condițiile speciale, în școlile aflate în localități carantinate, simulările pentru clasele terminale și evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor putea fi organizate după ieșirea din carantină.

10. Programul național de acțiuni remediale se va derula pe întreaga durată de organizare a acțiunilor didactice, în toate școlile aflate în localități în care rata de infectare este mai mică de 6/1000 locuitori.