Ultima editie tiparita in format pdf

Respectaţi tradiţia şi oferiţi mărţişoare şi flori!

Publicat pe 2021-02-26 16:35:53Mihail Marinescu

Un ordin comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii prevede că, în şcoli, este interzis schimbul de obiecte personale, din motive de siguranţă sanitară! Unii s-au grăbit să interprepteze în fel şi chip respectivul ordin şi au lansat în spaţiu public un scenariu odios, spunându-se că nu le mai este permis elevilor să ofere mărţişoare şi flori.

Ministrul Educaţiei spune că nu se interzice aşa ceva, motivând că „Ministerul Educaţiei nu doreşte şi nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal”. Secretarul de stat, însă, îl contrazice, afirmând că nu pot fi date derogări pentru mărțișoare și flori, iar anul acesta, elevii ar trebui să transmită felicitări și mărțișoare virtuale.

Încă o dovadă de aberaţie din partea celor care, de un an de zile, de deranjează cu restricţii!
Atenţie, aici! Un ordin comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii prevede că, în şcoli, este interzis schimbul de obiecte personale, din motive de siguranţă sanitară! În această categorie, a obiectelor personale, au fost incluse, de către unele personaje, şi mărţişoarele, dar şi florile, ceea ce este o aberaţie cât Casa Poporului.
Cu toate acestea, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu afirmă că nu ar exista o recomandare în școli în vederea interzicerii oferirii de mărțișoare și flori în 1 și 8 martie.
Într-o intervenție la Antena 3, acesta a spus, miercuri, că „Ministerul Educaţiei nu doreşte şi nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. /.../ Ministerul Educaţiei nu a transmis nicio interdicţie în acest sens. Nici măcar cu titlu de recomandare. Şi nici nu va transmite! Este un punct de vedere oficial!”.
Totuşi, secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, a explicat, marți, la Europa Liberă că în contextul Ordinului care interzice schimbul de obiecte personale, nu pot fi date derogări pentru mărțișoare și flori, iar anul acesta, elevii ar trebui să transmită felicitări și mărțișoare virtuale.
Mai înţelegeţi ceva, dragi români? Cum se contrazic oficialii între ei.
Ok, dacă nu mai e voie în şcoli (că aşa spune ordinul), atunci, dragi elevi şi cadre didactice, vă sfătuim să oferiţi mărţişoare şi flori în curtea şcolii, că de curte nu spune nimic ordinul! Corect?
Cum vă permiteţi să emiteţi ciudăţeniile astea de restricţii? De ce o faceţi, ca să se continue dezumanizarea? Ce plan mai e şi ăsta? Tot ce are legătură cu tradiţiile, de vreun an de zile, capătă, prin ordinele unora, nişte valenţe foarte ciudate, în prim-plan fiind restricţionarea unor obiceiuri şi gesturi ce ţin de bunul simţ, de normalitate.
Se bagă în capul oamenilor cum că aşa ne protejăm de covid şi aşa împiedicăm răspândirea covidului sau a tulpinelor sau ce mai născocesc ăştia.
Păi, de un an de zile sunt interdicţii şi dezumanizare. A plecat cumva covidul? Nu, că aşa ni se spune la TV, că „noi cazuri de covid au fost înregistrate...”! Atunci, dacă nu am scăpat de covid, după un an de zile de restricţii aberante, de ce, mă, mai continuaţi să ni le impuneţi?
„Poartă mască, arată că îţi pasă”!, „Poartă mască, salvează vieţi”!, „Fiţi responsabili, păstraţi distanţarea fizică”! şi câte şi mai câte de acest tip de lozinci cretinoide impuse cu forţa, la fel ca şi noua politică aşa zisă „progresistă”!
Culmea aroganţei este că, în timp ce populaţiei, îi sunt restricţionate drepturile şi obiceiurile, pe motiv că e regulă sanitară, sunt unii, dintre cei care iau aceste decizii, pe care îi apucă nişte petreceri şi dansuri prin localuri de zici că vor să bată vreun record mondial la ţopăială! Cum este, domnilor, atunci când vă apucă dănţuiala nu mai e cu distanţarea şi cu siguranţa sanitară? Pentru voi nu sunt valabile ordinele?
Aşa cum fiecărui om i se înmânează bon fiscal atunci când cumpără un produs, pe care bineînţeles pune mâna, tot aşa şi doamnele şi domnişoarele pot să primească mărţişoare şi flori. Care e problema?
Aberaţia cu această interdicţie de a oferii mărţişoare este şi mai mare ţinând cont de faptul că, la nivel Mondial, s-a ajuns la concluzia că acest covid nu supravieţuieşte pe suprafeţe, bacteriile având trai numai în organisme!
Dar, ce să îi intereseze pe cei de pe meleagurile noastre.
Ei ştiu doar să emită numai şi numai restricţii!
Să vedem şi cât mai poate populaţia să suporte aceste aberaţii!