Ultima editie tiparita in format pdf

Invitaţie pe.... canal, pentru presă, din partea ISJ Prahova!

Publicat pe 2021-02-11 12:32:42Mihail Marinescu

Instituţia amintită a înaintat presei, prin mail, o invitaţie la o conferinţă de lansare a unui proiect anunţând că accesul „accesul presei este permis pe canalul de YouTube al proiectului”, motivând „respectarea condiţiilor de igienă”!
Cu toate acestea, în sală, în momentul susţinerii conferinţei, erau câteva persoane, inspectori şcolari şi personal din instituţie! Presa, însă, a fost „invitată” să asiste pe... canal, rezultănd că nu are voie în sală!
Exces de zel la adresa jurnaliştilor!
Aici nu mai poate fi vorba despre „condiţii de igienă”, ci despre restricţii aberante, duse mult prea departe.
Motivând „condiţii de igienă” se poate interpreta ca o jignire la adresa reprezentanţilor mass-media.
Să ştiţi că am învăţat şi noi să ne spălăm pe mâini, dacă asta e problema. Şi nu am învăţat de la TV, şi de la mama şi tata, în cei 7 ani de acasă!
Iar dacă vă referiţi la distanţarea fizică, arătaţi-ne şi nouă pe cineva, dintre susţinătorii „condiţiilor de igienă”, care a stat tot timpul la 2 metri faţă de altă persoană! Să nu devenim mai catolici decât Papa!
Învăţaţi şi despre prevenţie, nu numai despre restricţii!Se pare că normalul vieţii cotidiene, cel de până în 2020, este tot mai departe de a reveni în actualitate, mai ales când vedem cum se organizează anumite activităţi ale unor instituţii publice.
Joi, 11 februarie 2021, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, în Sala de conferinţe (o sală situată la parter şi care este destul de spaţioasă şi cu posibilităţi de aerisire), a avut loc o conferinţă prilejuită de lansarea unui proiect intitulat „Zest4Edu –O nouă perspectivă în educație”.
Până aici, toate bune şi frumoase. Ciudăţenia vine odată cu anunţul referitor la „accesul” presei la conferinţa respectivă.
În „Invitaţia” pentru presă, trimisă de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, se specifică, printre altele, faptul că „presa are acces permis pe canalul YouTube al proiectului”!
Se deduce, logic, faptul că reprezentanţii mass-media nu au posibilitatea de a asista la acea conferinţă fizic şi nici cum să fotografieze sau să filmeze evenimentul, fiind invitaţi, de fapt, să se uite pe YouTube, accesând un link! Dar de ce aşa ceva?
Păi, uitaţi, ne „luminează” chiar „Invitaţia”, unde se precizează: „Conferința se va desfășura cu respectarea tuturor condițiilor de siguranță epidemiologică și igienă sanitară. Accesul presei este permis pe canalul de YOUTUBE al proiectului”!
Respectarea tuturor condiţiilor de siguranţă epidemiologică şi igienă sanitară? Incredibil!
Adică noi, cei din presă, suntem consideraţi ca fiind persoane care contaminează, că am fi nişte neîngrijiţi, infectaţi sau ce? Vaiii, nu cumva să se infecteze „Elita” din cauza presei!
Învăţaţi, oamenilor, şi despre prevenţie, că nu puteţi sta aşa, cu frică, sute de ani de acum înainte!
Se etichetează, unii, ca apărători şi responsabili, punând în practică ordinele referitoare la „igienă”, dar în avioane nu mai vă este teamă de contaminare, că staţi ca sardinele acolo! Însă, când puneţi picioarele pe pământ, e teroare dacă nu se respectă distanţarea şi dacă nu se poartă cârpa pe faţă! Ridicol!
Uitându-ne pe acel link postat pentru a avea „acces” la conferinţă, iată ce vedem! Păi vedem că, totuşi, sunt ceva persoane în sală, după cum se poate observa din captura făcută de pe ecranul monitorului PC.
Se văd 9 persoane, cu tot cu cea care este în stânga şi pare că vorbeşte ceva, plus că poate mai erau şi la masa din faţa scenei, care nu este arătată în filmare.
Aşadar, pentru aceste persoane nu mai se pune problema respectării condiţiilor de igienă, domnilor organizatori ai evenimentului? Numai pentru presă există acea resticţie? Urât!
Aşa cum stăteau aceste persoane în sala destul de spaţioasă, puteau să stea şi câţiva jurnalişti care, de-a lungul timpului, mai băgau în seamă activităţile inspectorilor şcolari şi ai Inspectoratului Şcolar în general.
Dacă vă popularizaţi pe canalul YouTube, atunci să scrie acest canal despre respectivele activităţi! Cu toată dragostea!
Cine a conceput această „Invitaţie” sau cine a organizat acest eveniment, lăsând presa afară pe motiv că trebuie să se respecte „condiţii de...” nu a fost absolut deloc inspirat.
În primul rând, acele „condiţii de siguranţă” nu interzic presei accesul într-o instituţie publică!
În al doilea rând, să ne arate şi nouă „Elita” un studiu potrivit căruia masca, de exemplu, protejează de covid şi că reprezintă o siguranţă faţă de acest virus! Hm!
Despre distanţare la fel.
Păi, dacă masca şi distanţarea oferă o aşa de mare siguranţă, de ce mai se vorbeşte şi acum despre covid?
De ce mai există covid la un an de când, oficial, s-a spus că există? Şi se ştie că am trecut şi prin carantine după carantine, stări de urgenţă, distanţări, onlin-uri şi câte şi mai câte.
Nu e vorba despre respectarea „condiţiilor de siguranţă” şi mai bine zis despre respectarea restricţiilor aberante ce sunt promovate în societate într-un mod agresiv, pe alocuri!